• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Petit Bateau lanceert collectie met Ines de la Fressange

Petit Bateau lanceert collectie met Ines de la Fressange

Door Wendela van den Broek

18 aug. 2016

Het Franse modemerk Petit Bateau slaat de handen ineen met stijlicoon Ines de la Fressange. Zij hebben samen een collectie ontworpen waarvan alle opbrengsten naar de Internationale Federatie voor Mensenrechten gaan, zo meldt WWD.

De collectie bestaat uit zes items voor vrouwen, zes voor kinderen, drie babypakjes en een tas, en zal vanaf 16 november te koop zijn via Petit Bateau boetieks en de webshop. Het palet is klassieke en typisch Frans: rood, wit en blauwe strepen en het kenmerkende hertensymbool.

”Dit Franse product staat voor mijn jeugd,” zei De la Fressange over het merk dat bekend is om zijn tijdloze Bretonse strepen, T-shirts en babykleding. “Petit Bateau is een geliefd merk, het is tijdloos, en wordt van generatie op generatie gedragen. Het is ook een symbool van kwaliteit, met de beste stoffen en de beste stijl.”

Hoewel Petit Bateau al diverse samenwerkingen met ontwerpers achter de rug heeft, waaronder met Cédric Charlier en Jean-Charles de Castelbajac, is het nu voor het eerst met een altruïstische inslag. “Petit Bateau is altijd al actief geweest in de liefdadigheid, met name met organisaties die kinderen en vrouwen helpen. Met deze samenwerking met Ines de la Fressange, is het voor het eerst dat Petit een Bateau een beroep doet op klanten om hierin deel te nemen,” zei CEO Patrick Pergament.

Ines De La Fressange
PETIT bateau