• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Politiek is in de mode

Politiek is in de mode

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Inmiddels is het duidelijk geworden dat de lijsttrekker van de partij erg belangrijk is. Zou de PvdA omhoog zijn geschoten in de peilingen zonder Wouter Bos? Het uiterlijk en de uitstraling van een lijsttrekker spreken tijdens deze verkiezingen wellicht meer aan dan woorden. Maar hoe is het gesteld met de stijl van Nederlandse politici? En waar zouden wij ze graag in zien?

CDA: Jan Peter Balkenende (46) is vrijwel altijd te zien in een pak, liefst donkerblauw of zwart. Jan Peter lijkt ons een rustig persoon en zijn kleding past daar prima bij. Om zijn imago toch iets op te frissen, raden wij hem aan allereerst zijn kapsel drastisch te veranderen en een nieuw brilmontuur te nemen. Zijn kleding kan hij door middel van accessoires wat opleuken. Denk gewaagde stropdas en dito overhemd, stoer horloge en wat haarwax.

PvdA: Wouter Bos (39) doet vele vrouwenharten sneller kloppen. Vergeleken met andere mannelijke politici heeft Wouter een heel leuk koppie. Zijn kleding kan wat ons betreft wat moderner (hij is ten slotte nog geen veertig). Een streepjesoverhemd (diagonaal), een corduroy of velours pak in robijnrood, wat ons betreft is niks gek genoeg. Een nieuw kapsel kan ook geen kwaad, wat dacht je van een kuif a la Robbie Williams?

VVD: Gerrit Zalm (50) straalt saaiheid uit. Onberispelijk in een pak, dat wel, maar eigenlijk niets bijzonders. Dat moet veranderen Gerrit! Geen grauwe tinten, maar kleur is ons advies voor de VVD-lijsttrekker. Grijs moet worden verbannen uit de kledingkast van Gerrit. Zwart mag wel, mits gecombineerd met een rode of een roze blouse. Ook een pak met een streep of een ruit zou Gerrit erg goed staan.

GroenLinks: Femke Halsema (36) is een prachtige vrouw om te zien en we zijn erg tevreden over haar kleding. De puntlaarzen zijn ook aan haar voeten gesignaleerd! Af en toe een rok zou van ons best mogen. Mooie laarzen en een stoer jack zouden haar perfect staan. Haar prachtige haar moet ze los dragen, spannende oorbellen en een mooie ketting of armband zouden het geheel perfect af maken. Vrouwelijke kleding tijdens de verkiezingsavond, bijvoorbeeld een simpele zwarte jurk, zouden wij erg fijn vinden...

LPF: Mat Herben (49) heeft het laatste jaar al een soort van metamorfose ondergaan. Zijn snor is verdwenen (thank god) en zijn pakken zijn een stuk moderner geworden. Toch is hij wel een beetje de man van foute combinaties. Gezien in een streepjespak, met streepjesblouse en een streepjesdas... Wij raden hem aan een zwart pak te dragen, dat kleedt mooi af. Daaronder mag best een blouse met een dessin, als het maar niet te druk is. Een nieuw montuurtje is voor Mat ook geen overbodige luxe. Bijzondere schoenen kunnen zijn outfit perfect af maken.

SP: Jan Marijnissen (50) vertegenwoordigt de shabby look in de Tweede Kamer. Kom op Jan, dat kan stijlvoller! Een mooi maatpak, in zwart of bruin zou hem perfect staan. Geruite blouse eronder, stropdas is niet verplicht (heeft Jan een hekel aan). De SP-lijsttrekker is gezien met een leren touwtje om zijn pols...erg retro, maar ook erg fout. Een sportief zilverkleurig horloge zou veel beter staan!


Politiek