Ben je gek op merkkleding maar is je portemonnee niet zo gevuld? Geen probleem: veel mensen denken vaak dat merkkleding van bijvoorbeeld Nike of Converse niet te betalen is. Niets is minder waar, je moet alleen even de ins en outs weten wanneer je dergelijke kleding en schoenen moet scoren. We hebben een paar tips voor je op een rij gezet waardoor jij alsnog te gekke merkkleding kunt scoren tegen een mooie prijs.

Simpel: uitverkoop!

De eerste tip is heel simpel maar wordt vaak vergeten: koop je merkkleding en schoenen wanneer er een sale is. De beste momenten voor een sale is op het moment van de wisseling van seizoenen. Wanneer het net zomer wordt, kun je vaak mooie items uit de lentecollectie scoren voor een prikkie. Laten schoenen en kleding voor die periode nou net ideaal zijn voor het zomerseizoen! Een paar lage Converse schoenen kunnen bijvoorbeeld perfect onder dat mooie zomerjurkje dat je al in de kast hebt hangen.

Outlet shoppen offline en online

In Nederland heb je diverse grote outlets waar je terecht kunt voor pareltjes van Nike en andere sportmerken. Bezoek bijvoorbeeld het populaire Bataviastad in het midden van het land waar je voor de laagste prijzen de mooiste merkkleding kunt scoren. Wedden dat je daar niet weg kunt gaan met lege handen? Tip: trek er een dag voor uit om in een outlet te winkelen zodat je alles goed kunt bekijken. Andere tips zijn Rosada en Maasmechelen Village.

Ook in andere zijn er outlets die een groot aanbod hebben. Mocht je niet zo’n zin hebben in een dagje winkelen en lekker op de bank willen shoppen, dan kan je op het internet bij diverse partijen terecht. Kledingwebshops, schoenensites of een combinatie van die twee.

Vintage winkelen

Wanneer je het oké vindt om tweedehands of vintage kleding te shoppen heb je met deze laatste tip een goudmijn te pakken. Grote merken worden vaak net als andere kledingstukken verkocht aan de vintage shop of de kringloopwinkel wanneer ze amper gedragen worden. In de grotere steden zoals Amsterdam en Utrecht zijn er diverse vintage winkels zoals de Episode die hun merkkleding eerst wassen en stomen voordat ze de toonbank overgaan. Dit natuurlijk voor een hele aantrekkelijke prijs.

Ook online zijn hier een paar mooie platformen of zelfs Facebookgroepen waarbij mensen andere mensen de kans geven om voor een geode prijs dat ene leuke paar sneakers of dat unieke rokje te bemachtigen.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN