• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Postorderbedrijven in actie

Postorderbedrijven in actie

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Bij Neckermann is onrust ontstaan door de plannen van CDA en PvdA om de maximum kredietvergoeding te verlagen. De politieke partijen willen op deze manier voorkomen dat mensen in financiele problemen raken. Kopen op krediet wordt steeds populairder, vooral onder jongeren. Door de maximale kredietvergoeding te verlagen denken de partijen de financiele lasten te verlichten.

Maar Neckermann ziet dit anders. Het bedrijf zegt zo'n 50% van haar omzet met krediet te realiseren. Door de plannen van CDA en PvdA wordt het verkopen op krediet minder rendabel voor vooral postorderbedrijven. Het bedrijf vreest dat dit van invloed zal zijn op de werkgelegenheid. Neckermann heeft twee grote vestigingen in Zeeland waar zo'n 800 mensen werken.

Ook thuiswinkelbedrijven Wehkamp en Otto zien de plannen met lede ogen tegemoet. Hoewel het afgelopen jaar de online omzet van Wehkamp nog met 50 procent steeg en zij dit jaar haar 50 miljoenste bezoeker verwacht, is het bedrijf bang dat daar door de plannen van PvdA en CDA verandering in komt.

Neckermann, Wehkamp en Otto hebben de handen ineen geslagen en de media gealarmeerd. De branchevereniging, de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie, is met tegenvoorstellen gekomen.

Neckermann