Prada binnenkort verkrijgbaar op Net-a-Porter en Mytheresa.com

Prada zet stappen in Europese e-commerce: het luxelabel start op 15 juli met verkoop via Net-a-Porter en Mytheresa.com. Dat meldt WWD.

Hoewel Prada de online verkoop in Europa lang heeft tegengehouden, gaat het nu echt gebeuren. Net-a-Porter start met de verkoop van de pre-fall collectie en herfst/wintercollectie. Ook worden er tassen, schoenen en kleine leren items aan het assortiment toegevoegd. De ready to wear herfstcollectie van het label zal op dezelfde dag bij Mytheresa.com gelanceerd worden.

“Prada is het ultieme merk dat iedere winkel wil verkopen, maar slechts een paar mogen het, en we zijn vereerd dat we daar een van zijn,” zegt CEO Federico Marchetti tegen WWD. “Er breekt een heel nieuw online hoofdstuk aan voor beide groepen.”

Volgens Alison Loegnis, president van Net-a-Porter en Mr Porter is het een ‘mijlpaal’ voor het bedrijf en ze hoopt dat het een langetermijn samenwerking wordt met het bedrijf. Vorig jaar strikte Net-a-Porter Chanel al voor een shop-in-shop van de capsule juwelencollectie, die op veel succes kon rekenen. Volgens Sarah Rutson, de vicepresident van wereldwijde inkoop, was de inkoop van Prada een van de duurste uitgaven van de luxe webwinkels dit seizoen.

Prada zal tevens verkrijgbaar zijn bij het broertje van Net-a-Porter, Mr Porter. De mannencollectie is vanaf 6 september te koop. Volgens de managing director van Mr Porter, Toby Bateman, heeft Prada ‘een unieke plaats in de wereld van mannenmode’. “We willen de hele wereld van Prada’s mannenmode naar Mr Porter brengen,” zei hij in een reactie.

Het inlijven van Prada is slechts een van de stappen die Yoox Net-a-Porter heeft aangekondigd in zijn vijfjarenplan. Meer weten over de strategieplannen van Yoox Net-a-Porter? Lees ook: Yoox Net-a-Porter kondigt vijfjarig groeiplan aan

Beeld: Facebook Prada

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN