• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Première Vision en Fédération de la Haute Couture et de la Mode gaan samenwerken

Première Vision en Fédération de la Haute Couture et de la Mode gaan samenwerken

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

De twee invloedrijke spelers in de mode-industrie van Parijs - textielvakbeurs Première Vision en Fédération de la Haute Couture et de la Mode, organisator van de Parijse modeweken - hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De overeenkomst versterkt de bestaande banden en hebben onder andere als doel nog meer internationale aandacht voor hun evenementen te generen en jong creatief talent beter te ondersteunen. Dit maken de partijen middels een persbericht kenbaar.

Het partnerschap richt zich op drie hoofddoelen: internationaal de aantrekkelijkheid van modestad Parijs vergroten door middel van gezamenlijke lobby-activiteiten en initiatieven, een grotere focus leggen op innovatie en technologie en het ondersteunen van toekomstig modetalent en kleine merken door hen een podium te bieden en hen te ondersteunen bij het sourcen van materialen.

Fédération de la Haute Couture et de la Mode organiseert twee keer per jaar de modeweek voor dames en heren en eens per half jaar de haute coutureweek in Parijs. Het modeweekschema voor 2018 (de mannenmode- en coutureweek vonden januari j.l. plaats.): Vrouwenmodeweek: maandag 26 februari tot en met dinsdag 6 maart 2018. Mannemodeweek: dinsdag 19 juni tot en met zondag 24 juni 2018. Coutureweek: zondag 1 juli tot en met donderdag 5 juli 2018. Vrouwenmodeweek: maandag 24 september tot en met donderdag 2 oktober 2018.

Première Vision organiseert al 45 jaar de modevakbeurs voor stoffen en materialen voor internationale professionals uit de mode-industrie.

coutureweek
Federation de la Haute Couture et de la Mode
mannemodeweek
Parijs modehoofdstad
Première Vision
vrouwenmodeweek