Primark breidt duurzaamheidsprogramma in India uit

De Ierse kledingketen Primark is bezig met de opschaling van een duurzaamheidsprogramma omtrent het verbouwen van katoen. De fast fashion retailer verduurzaamt de productie van katoen de komende zes jaar samen met 10.000 kleine katoenplantages in India.

Het initiatief, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met het Britse bedrijf CottonConnect en de Indische Self-Employed Women’s Association (SEWA), is ontworpen om vrouwen uit de traditioneel door mannen gedomineerde katoensector in India te ondersteunen. Binnen het programma leren de katoenboerinnen hoe zij de katoenopbrengst en winst kunnen verhogen, evenals hoe het gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest kan worden verlaagd.

”We geloven dat samenwerking de sleutel is tot de mogelijkheid om veranderingen aan te brengen in ontwikkelingslanden als India, wat ook de reden is waarom we SEWA hebben voorgesteld aan duurzame landbouwdeskundige CottonConnect,” zegt Paul Lister, voorzitter van Primark’s ethical trading team, in een verklaring. Volgens Lister wilde het bedrijf een project ontwikkelen dat zowel de duurzame katoenteelt verbetert als een positief effect heeft op katoenboeren.

Het programma loopt al drie jaar lang in een proefversie, waarbij tot nu toe 1.250 Indische katoenboerinnen zijn getraind in het werken met verbeterde landbouwmethoden. De boerinnen, zo zegt Primark, zagen in het tweede jaar van het proefproject een gemiddelde winststijging van 211 procent. De gemiddelde opbrengst is in die periode gestegen met 12,6 procent en de kosten zijn verlaagd met 5 procent. Daarnaast zijn het gebruik van kunstmest, pesticiden en water al gedaald met respectievelijk 13,5 procent, 53,3 procent en 12,9 procent. “De resultaten hebben al onze verwachtingen overtroffen en ik ben blij dat we de kans hebben om de komende zes jaar nog eens 10.000 Indische boerinnen te bereiken,” vult Lister nog aan.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN