• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Public School gaat mannen- en vrouwencollecties combineren in tweejaarlijkse shows

Public School gaat mannen- en vrouwencollecties combineren in tweejaarlijkse shows

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het New Yorkse modelabel Public School gaat de catwalkshows verplaatsen naar de pre-collectie kalender. Daarnaast worden de mannen- en vrouwencollecties gecombineerd in twee enkele shows per jaar. Daarmee voegen de oprichters Maxwell Osborne en Dao-Yi Chow zich bij het rijtje ontwerpers en modehuizen die al eerder afstapten van de traditionele modekalender, zoals Gucci, Burberry en Vetements.

De collecties zullen in juni en december gepresenteerd worden en zullen de namen Collection 1 (pre-spring en voorjaar) en Collection 2 (pre-fall en herfst) dragen. De locatie en exacte data zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

“Twee keer per jaar de mannen- en vrouwencollecties samen in een show presenteren maakt het voor ons mogelijk om onze ideeën het hele jaar door coherent te ontwikkelen en het proces vervolgens te vertragen. We kunnen echt van onze collecties genieten in plaats van gebonden te zijn aan de kalender,” licht Chow toe aan WWD.

De verschuiving betekent overigens niet dat het merk zal ontbreken tijdens de traditionele herenmodeweken in juli en januari en de vrouwenmodewerken in september en februari. Op die momenten zal Public School een soort consumentgericht evenement organiseren, zoals een pop-up store bijvoorbeeld.

“Het doel is natuurlijk altijd om onze prestaties te verbeteren en de beste verkoop te hebben, en om de goederen vroeg in de winkels te krijgen. En zal het hebben van een gemeenschappelijk concept voor Collection 1 en Collection 2 zeker helpen om een robuster account op te bouwen en een visueel impactvoller assortiment te hebben,” laat president van Public School Anthony Landereau aan WWD weten.

Beeld: Facebook Public School

Public School