Public School toont pre-fall collectie in Dubai

Public School ontwerpers Maxwell Osborne en Dao-Yi Chow gaan internationaal. De twee ontwerpers, die afgelopen New York Fashion Week hun debuut maakten als creatief directeurs van DKNY, presenteren hun Public School pre-fall collectie in november van dit jaar in Dubai. Dat bevestigde het label dinsdag.

Osborne en Chow zijn rijzende sterren in hun thuishaven New York. Niet alleen hebben ze daar afgelopen herfst hun eerste collectie voor DKNY ontworpen, ook ontvingen ze verschillende prijzen, waaronder de CFDA Award voor herenmode, voor hun werk bij Public School. Met de uitbreiding naar het Midden-Oosten hoopt het streetwearmerk, dat zich behalve op mannen ook op vrouwen wil gaan richten, een groot internationaal merk te worden. Public School wordt hierbij gesponsord door automerk Cadillac.

“New York is onze thuisbasis, maar niet alleen daar liggen onze referenties en inspiraties. Ze liggen in steden over de hele wereld,” meldt het ontwerpersduo aan Vogue UK. Dubai is volgens Osborne en Chow de ultieme stad om naar uit te breiden. “De stad staat niet alleen voor moderne technologie, maar heeft ook veel culturele kruispunten. Dat willen we als achtergrond van onze nieuwe collectie.”

Het organiseren van shows buiten de reguliere fashion weeks en over de hele wereld is een trend aan het worden, vooral onder de luxemerken. Zo presenteerde Dior haar pre-fall collectie in 2014 in Tokyo en showde het merk haar nieuwe ontwerpen voor de lente in Palais Bulles in Zuid-Frankrijk. Louis Vuitton organiseerde deze zomer een evenement in Palm Springs en Chanel gaf shows in onder andere Seoul, Salzburg en Dubai.

Foto: Dao-Yi Chow en Maxwell Osborne

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN