Er is weer een ontwerper die probeert mannen in rokken te krijgen. De Engelse ontwerper John Richmond zet zich met zijn vindingrijke ontwerpen af tegen de gevestigde maatschappij. Provocerende opschriften, het gelaat van Jesus Christus op spijkerbroeken gedrukt, kanten overhemden voor mannen en voor winter 2002 nu ook nog eens rokken.

John Richmond laat zien dat rokken bij vrouwen misschien lief staan, maar dat de boodschap van mannen gekleed in rokken eerder opstandig is. Wordt hij serieus genomen?

John Richmond presenteert al jaren zijn modecollecties in Milaan. Hij studeerde af aan de Kingston Polytechnic in 1982. Direct daarna begon hij als freelancer bij Emporio Armani, Joseph Tricot en Fiorucci. Sinds 1987 produceert hij onder zijn eigen naam collecties voor mannen en vrouwen. Zijn mode is te omschrijven als glamourous streetwear, een geraffineerde mix van rok en punk.

Lange geplooide panelen tot over de knie, Richmond kleedt een man die niet bang is om er anders uit te zien. Zijn rok wordt gecombineerd met een stoer leren jack of met een grote wollen coltrui en heeft nauwelijks iets vrouwelijks. De rokken met hoge banden die aan die van de smoking doen denken zijn bepaald stoer te noemen.

In het verleden waren er rebelse vrouwen die ervoor gezorgt hebben dat vrouwen tegenwoordig kunnen kiezen tussen een broek of een rok Of iets daar tussen. Onder jongeren zou Richmond scoren, want hun geest is open en opstandig en al gewend aan bijvoorbeeld wijde skatebroeken. Maar de ontwerper is te prijzig voor deze leeftijd, misschien heeft hij over twintig jaar meer invloed...

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN