• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Rechter stelt Adidas voorlopig in het gelijk in zaak tegen Skechers

Rechter stelt Adidas voorlopig in het gelijk in zaak tegen Skechers

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

In het kort geding dat Adidas heeft aangespannen tegen Skechers wegens het vermeend kopiëren van de bekende Stan Smith-sneaker, heeft de rechter Adidas voorlopig in het gelijk gesteld. “We zijn dankbaar dat de rechtbank het belang van de bescherming van intellectueel eigendom heeft erkend,” liet een woordvoerder van Adidas weten aan Footwear News.

Ondanks dat de rechter Adidas nu gelijk heeft gegeven, is de strijd nog niet volledig gestreden voor Skechers. “De uitspraak van de rechter is voorlopig en niet definitief,” zegt Skechers bestuursvoorzitter Michael Greenberg. “Daarnaast gaat het slechts om drie modellen die voor Skechers commercieel gezien niet belangrijk zijn. Deze schoenmodellen zijn al uit de collectie gehaald, en dit heeft geen enkele invloed op ons bedrijf of onze verkoopcijfers.” Greenberg geeft in een persbericht aan teleurgesteld te zijn met de voorlopige uitspraak en in hoger beroep te willen gaan wanneer de rechter Adidas definitief in het gelijk stelt.

Adidas spande de rechtszaak tegen Skechers aan in september 2015. Ook merken als Maje en Isabel Marant lanceerden een sneaker die was geïnspireerd op de Stan Smith, maar volgens de creatief directeur van Adidas, Paul Gaudio, is het niet gelijk een bedreiging wanneer “details er hetzelfde uitzien of voelen”. Door het gebruiken van termen als ‘Adidas Orginals’ en ‘Stan Smith’ op de website van Skechers, spreekt Adidas echter over het misleiden van consumenten. Wanneer de rechter zijn definitieve oordeel zal vellen, is nog niet bekendgemaakt.

Foto: Stan Smith Adidas Facebook

Adidas
Skechers