• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Recordomzet Wal-Mart

Recordomzet Wal-Mart

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Amerikaanse retailgigant Wal-Mart heeft het afgelopen boekjaar een omzetstijging van 11,7 procent naar bijna $345 miljard (€262 miljard) gerealiseerd. Het bedrijf leverde ondanks de verkoop van Wal-Mart's verlieslijdende dochterondernemingen in Duitsland en Zuid Korea een gezond resultaat. Vooral Latijns Amerika en een nieuwe investering in een dochteronderneming in Japan droegen bij aan het gestegen bedrijfsresultaat.

De omzet in het vierde kwartaal steeg met 10,9 procent naar $98 miljard, terwijl de operationele winst met 8,8 procent naar $3,94 miljard steeg. De jaarwinst nam met 6,7 procent toe naar $12,2 miljard. De internationale omzet vertegenwoordigde 22,5 procent of $77 miljard van het totaal.

Wal-Mart's voorzitter Lee Scott: ”We zijn zeer verheugd fiscaal 2007 af te kunnen sluiten met een recordomzet en winst. Zelfs met de aan banden gelegde activiteiten meegerekend, hebben we toch nog recordresultaten behaald.” Hij zei dat het jaarresultaat positief beïnvloed was door de forse resultaten in het vierde kwartaal. De Amerikaanse winkeldivisie droeg aanzienlijk bij aan de omzetstijging in het vierde kwartaal.

WALMART