• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Reef bikini's te koop

Reef bikini's te koop

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Surfmerk Reef brengt vanaf deze zomer bikini's op de markt. Naar eigen zeggen was er veel vraag naar bikini's van Reef omdat het label in advertenties al langer gebruik maakt van Miss Reef, een onbekende dame in schaarse kleding. "De bikini's die Miss Reef draagt waren meer voor promotie dan voor de verkoop en zijn nooit in productie genomen", laat een medewerker weten. Wel introduceerde het merk zeven jaar geleden al een bikinilijn in Europa, maar deze Zuid-Amerikaanse bikini's bleken qua maatvoering niet aan te sluiten op de Europese markt.

Reef werd in 1984 opgericht door de broertjes Aguerre uit Argentinië. Om zich te onderscheiden van andere surflabels als Quicksilver, Billabong en O'Neill lieten zij zich inspireren door de Zuid-Amerikaanse vrouw. Zo ontstond Miss Reef, een mysterieuze dame van wie gezicht noch identiteit ooit bekend is gemaakt en die geregeld in advertenties van het merk opdook. Surftijdschriften weigerden in den beginne advertenties waarin het lijf van de mysterieuze dame te zien was te plaatsen, maar gaven uiteindelijk toch toe.

Vanaf deze zomer is ook de eerste dameskledinglijn van het surfmerk wereldwijd te koop. Het label, vooral bekend van zijn slippers en footwear, bracht drie jaar geleden een herenkledinglijn met (surf)boardshorts en capuchontruien (hoodies), die meteen in de top drie van surflabels drong. De damescollectie bestaat uit bikini's, jurkjes en truien.

REEF