• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Retail in de Cloud, een congres voor innovatieve ondernemers

Retail in de Cloud, een congres voor innovatieve ondernemers

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Online ondernemen is een actueel onderwerp waar je als modeondernemer vandaag de dag niet omheen kunt. Reden genoeg om op maandag 13 maart een bezoek te brengen aan de tweede editie van Retail in de Cloud. Een uniek congres om retailers te informeren, motiveren én inspireren op het gebied van omnichannel en e-commerce.

Het innovatieve karakter van Retail in de Cloud is te danken aan de samenwerking van vijf complementaire partners: veiligheid en tijdsregistratie door Easy Secure, boekhouding door Twinfield, voorraad en kassa door Vendit, personeelsplanning door Plan8 en backoffice door shopCtrl. Na de succesvolle eerste editie vorig jaar in Rotterdam krijgt het congres dit jaar een vervolg, op maandag 13 maart bij Inn Style in Maarssen. “Een prachtige locatie met voldoende parkeergelegenheid waar we de beschikking hebben over mooie lichte zalen”, vertelt mede-organisator Judith van Zessen, marketing manager bij Vendit. “Een uitstraling die naadloos aansluit bij de transparantie van het evenement en de thema’s die aan bod komen.”

Trending topics

Bij het woord ‘cloud’ is de associatie met het wolkje snel gemaakt, maar het thema omhelst veel meer, aldus Van Zessen: “Zoals de naam al zegt gaat het om offline en online ondernemen óf beide.” De tweede editie van Retail in de Cloud is groter en nog inhoudelijker van opzet. De focus ligt op actuele onderwerpen zoals e-commerce, online marketing, SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising), orders in de winkel versus webshop, personeelsplanning en voorraadbeheer. “Dashboarding wordt ook steeds belangrijker”, vertelt Van Zessen. “Dit houdt in dat je in een paar kerngetallen of aan een eenvoudige grafiek kunt aflezen hoe het bedrijf er voor staat op het gebied van bijvoorbeeld verkoop of personeelsplanning. Trending topics zoals deze staan centraal tijdens Retail in de Cloud.”

Inspiratiesessies

Keynote-sprekers zijn Jan Meerman, algemeen directeur van brancheorganisatie Inretail, Joyce Rommelaar, directeur van Jong Ondernemen en Rene Frijters, oprichter en CEO van bank Knab die zijn publiek meeneemt in de wereld van crowdfunding. Tussen de inspiratiesessies door vinden er parallel diverse breakout-sessies plaats. Bezoekers kunnen kiezen uit relevante onderwerpen zoals planning, e-commerce, online marketing en dashboarding. Concrete cases staan centraal tijdens deze korte sessies die dan ook praktijkgericht en to-the-point zijn. Daarnaast zijn er verspreid over de beursvloer toegankelijke infostands. Partners Easy Secure, Twinfield, Vendit, Plan8 en shopCtrl zijn aanwezig om vragen van retailers te beantwoorden en informatie te verstrekken over de thema’s en trends van de dag.

Netwerken

Retail in de Cloud wordt gehost door Willem Gunneman die onder andere werkzaam is als theatermaker, sneldichter, dagvoorzitter en schrijver. Als geen ander weet deze bevlogen gastheer op een creatieve en verfrissende manier invulling te geven aan het thema retail in de cloud. Het programma start om 12:30 uur met een inlooplunch en eindigt om 18:00 uur. Tijdens de afsluitende borrel is er gelegenheid tot napraten en netwerken. Retail in de Cloud is een gratis toegankelijk evenement, u bent van harte welkom om deze tweede editie op maandag 13 maart 2017 bij te wonen. Schrijf u in, zodat u verzekerd bent van een plek!

Voor meer informatie: www.retailindecloud.nl

Partner Content
Retail in de Cloud