• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Riccardo Tisci lanceert Givenchy kindermode

Riccardo Tisci lanceert Givenchy kindermode

Door Anne Buis

2 dec. 2016

Mode

Creatief directeur Riccardo Tisci breidt Givenchy's imperium uit met kinderkleding. De eerste collectie wordt de herfstcollectie 2017, die naar verwachting vanaf juli 2017 zal worden uitgeleverd. Dat meldt WWD.

De eerste orders zijn inmiddels al geplaatst en Givenchy zet in op 100 tot 150 premium retailers uit Europa, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Azië.

De collectie is bedoeld voor baby’s en kinderen van 1 maand tot 3 jaar oud, en er zijn items voor jongens en meisjes tussen de 4 en 12 jaar. Givenchy laat weten dat er twee collecties per jaar zullen uitkomen, met 60 items voor meisjes, 40 voor jongen en 30 voor baby’s. Tevens behoren zwarte teddyberen tot de collectie.

Prijzen variëren van 90 tot 100 euro voor een T-shirt, 110 tot 150 euro voor een blouse of overhemd, 150 euro voor een jurk, 130 euro voor een broek, 200 euro voor een jack en 300 euro voor een jas. De prijzen van de baby-items starten met 80 euro voor een T-shirt. Een jurkje of pyjama kost 140 euro. Tisci laat eveneens weten te werken aan een ‘couture capsule collectie’ voor meisjes; de iconische couture jurken van Givenchy in een klein maatje.

De collectie wordt geproduceerd en gedistribueerd door het Franse bedrijf Children Worldwide Fashion (CWF). Tisci werkt samen met een design team aan de collectie, die het label Givenchy Paris zal dragen. CFW is naar eigen zeggen de ‘grootste design studio voor kindermode in Europa’ en verzorgt al 50 jaar de productie en distributie van verschillende collecties. Per jaar worden er meer dan 6 miljoen items naar 2.300 winkels in 74 landen verscheept, waaronder 280 warenhuizen. Het Franse bedrijf rapporteerde een jaaromzet van 160 miljoen euro, en heeft onder meer de kinderlijnen Chloé, DKNY, Boss, Little Marc Jacobs en Timberland onder zijn hoede. Recentelijk kwamen daar Karl Lagerfeld en Balmain nog bij. Daarnaast produceert het ook eigen labels, zoals Billieblush, Billybandit and Carrément Beau.

Beeld: Givenchy

GIVENCHY