• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Richard Quinn wint H&M Design Award 2017

Richard Quinn wint H&M Design Award 2017

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Londense ontwerper Richard Quinn heeft de H&M Design Award 2017 in de wacht gesleept. Hij werd gekozen uit acht internationale finalisten tijdens de finale in Londen.

Quinn wint met de prijs een geldbedrag van 50.000 euro en een eenjarig mentorschap bij H&M. Ook krijgt hij de mogelijkheid om items uit zijn winnende collectie verder te ontwikkelen, zodat ze in het najaar van 2017 verkocht kunnen worden in geselecteerde winkels van H&M. Alle andere finalisten kregen een bedrag van 5.000 euro.

“We vinden Richard’s designs geweldig. Hij heeft een duidelijke visie en de collectie heeft een wow factor. Richard is enorm creatief, met een holistische kijk op het milieu. Hij is de terechte winnaar van de H&M Design Award 2017," zegt Ann-Sofie Johansson, H&M’s creatief adviseur, in een reactie.

Richard Quinn laat weten: “Het winnen van de H&M Design Award betekent heel veel. Ik wil mijn eigen collectie maken, en daarnaast mijn generatie een creatieve plek geven, om het oorspronkelijke ambacht in Londen te steunen.”

H&M Design Award 2017 gewonnen door Richard Quinn

De jury bestond dit jaar uit Ann-Sophie Johansson, Imran Amed (hoofdredacteur van Business of Fashion), Pernille Teisbaek (oprichter en creatief directeur van Social Zoo), Zanita Whittington (creatief directeur van Azalle en Zanita Studio), Yasmin Sewell (fashion director van Style.com), Margareta van den Bosch (creatief adviseur voor H&M) en de winnares van de H&M Design Award 2016, Hannah Jinkins.

Imran Amed: “Richard Quinn heeft iets unieks in zich, dit stelt hem in staat grootse dingen te creëren. Hij zit vol met creativiteit, heeft enorm veel verschillende ideeën. Richard heeft commerciële potentie, maar is tegelijkertijd ook duurzaam en dat zal hem helpen een gewaardeerd merk op te bouwen.”

Quinn maakte vooral indruk met zijn visie op de toekomst van mode. De ontwerper, die afstudeerde aan Central Saint Martins MA, staat bekend om opvallende en gewilde ontwerpen (vrouwenmode, red.), print zelf zijn stoffen en doet dat volgens H&M op ‘verantwoorde wijze’. Hij is ook van plan om zijn eigen printstudio te openen, die ook als basis moet fungeren voor andere jonge ontwerpers in Londen.

De H&M Design Award is in 2012 in het leven geroepen en is bedoeld voor studenten en afgestudeerden van de meest vooraanstaande mode- en designopleidingen ter wereld. Met de award wil H&M haar betrokkenheid bij de toekomst van mode onderstrepen en jonge talenten bij de start van hun carrière ondersteunen.

Beeld: H&M

H&M Design Award
Richard Quinn