• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Ronald Kolk Wear-Ables

Ronald Kolk Wear-Ables

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Bij zijn 11e couturepresentatie kreeg het publiek tevens een voorproefje van de Ronald Kolks eerste ready to wear-collectie te zien die volgend jaar in de winkels ligt. Het was knap druk in de Wintertuin van het Amsterdam Krasnapolsky hotel. De Nederlandse couturier zit niet om aandacht verlegen. Er was plaats voor ruim 500 genodigden, maar in de zaal ging het gerucht dat er zeker 700 belangstellenden waren komen opdagen. Begrijpelijk, want Kolk staat erom bekend dat hij van zijn modeshows een spektakelstuk maakt. Couleur Tropical heeft hij zijn elfde Haute couture collectie gedoopt en dat resulteerde in een catwalkpresentatie die veel weg had van een Braziliaanse carnavalsoptocht: swingend, kleurrijk en sexy. De show werd geopend door de Nederlandse kampioenen Latijns-Amerikaans dansen, halverwege het avondvullende programma kwam een model voorbij met een albino python om haar nek en er werd knallend afgesloten op de ritmische klanken van Jennifer Lopez' 'Let's get loud'.

'Een explosie van kleuren' is de ondertitel voor de couture zomercollectie van Ronald Kolk en explosief was het.
De ontwerper gaat er prat op dat hij als geen ander de kunst verstaat om met de moeilijkste stoffen te werken. Voor deze collectie heeft hij gebruik gemaakt van crêpes, hand-gepailletteerde geborduurde en geappliceerde stoffen, jacquard-geweven geprint zijde en zijden organza's. Dat resulteert in verrassende creaties voor vrouwen die niet bang zijn om op te vallen. Kolk houdt van fel, veelkleurig en veel glans en glitter. Qua vorm confirmeert hij zich niet aan standaarden. In zijn zomerpak combineert hij een strak gesneden bermuda tot op de knie met een keurig getailleerd jasje maar met een opvallend uitgesneden rug. En natuurlijk wordt dit gecombineerd met een hoed met de doorsnede van een gemiddelde salontafel.

De confectielijn 'Wear-Abels' zal uiteindelijk bestaan uit een prêt-à-porter collectie, tassen, schoenen, shawls en hoeden, horloges, cosmetica en parfum. Het voorproefje tijdens de coutureshow deze week was bescheiden. T-shirts met ruches in contrasterende kleuren, wijde rokken en broeken en een zijde bloes in een bijzondere print en weer een sexy rugdecolleté. Kleurrijk en opvallend - zoals van deze ontwerper te verwachten is - maar tevens geschikt voor een werkdag in de grote stad.
Ronald Kolk Wear-Abels zal vanaf 2006 in geselecteerde winkels verkrijgbaar zijn.

FUvakblad
Ronald Kolk