Rotterdam is beste binnenstad 2015-2017

Rotterdam mag zich komende twee jaar de beste grote binnenstad van Nederland noemen, gevolgd door Gouda die werd verkozen tot de beste middelgrote binnenstad. De Maasstad won de verkiezing van Dordrecht. Dat heeft het Platform Binnenstadmanagement bekendgemaakt.

Rotterdam heeft de prijs volgens de jury, bestaande uit deskundigen op verschillende binnenstedelijke thema’s, te danken aan de ontwikkeling die de afgelopen jaren is doorgemaakt. “De visie van Rotterdam loopt als een rode draad door de stad, waardoor ze boven haar eigen ambities uitstijgt,” zo meldt de jury. “De stad is na tientallen jaren van wederopbouw nu echt volwassen en piekt met de oplevering van projecten als De Markthal en de ontwikkeling van Rotterdam Central District.” Onlangs opende kledingketen Forever 21 een winkel in de Rotterdamse Koopgoot.

Gouda werd dit jaar verkozen als beste middelgrote binnenstad, te danken aan de dynamiek, wilskracht en samenwerkingwerkingsverbanden op het gebied van cultuur en leisure in de stad.

Twee jaar geleden won Den Haag de titel van Beste Grote Binnenstad, op de voet gevolgd door Venlo dat werd verkozen als beste middelgrote binnenstad. De verkiezing wordt iedere twee jaar georganiseerd. De jury kijkt hoe steden zich hebben ontwikkeld op het gebied van toekomstbestendigheid, verblijfsklimaat, voorzieningenaanbod en het voorkomen van leegstand. Bekijk hier de genomineerde steden van dit jaar.

treat lice

Foto: Straatkaart.nl


 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN