• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Sabine Skarule wint H&M Design Award 2020

Sabine Skarule wint H&M Design Award 2020

Door Esther Hut

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Sabine Skarule is donderdagavond uitgeroepen tot winnaar van de H&M Design Award 2020. Dat heeft H&M in een persbericht bekendgemaakt. De uit Letland afkomstige Skarule, en is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, werd door een panel van experts uit de modeindustrie gekozen voor haar collectie. De Letse won een prijs ter waarde van 50.000 euro.

"Het is ongelooflijk. Het winnen van de H&M Design Award is zo'n geweldig startpunt voor mij om mijn eigen label te beginnen. Deze prijs opent deuren en geeft me de vrijheid om mijn dromen te verwezenlijken,” zegt Skarule in het persbericht.

Skarule’s jeugdherinneringen waren de inspiratie voor haar collectie. De breitechnieken komen uit een tijd voor het internet, toen Skarule samen met haar moeder kleren maakte. Volgens het persbericht komen de gebreide stukken met verschillende naaitechnieken en folkloristische patronen duidelijk naar voren en is er een goed contrast tussen strakke maar vrouwelijke vormen te zien.

"Sabine's collectie was echt verbazingwekkend. Het was zo'n emotionele collectie die je echt raakt. Er waren zoveel verschillende elementen, zoveel ambacht en techniek. Het maakt dat je meer wilt zien," aldus Ann-Sofie Johansson, H&M's creatieve adviseur en tevens een van de juryleden dit jaar.

Het was de negende keer dat de H&M Design Award werd uitgereikt en is inmiddels een van de meest gerenommeerde prijzen dat afgestudeerden support aan de start van hun carrière.

Beelden: H&M

H&M
H&M Design Award
Sabine Skarule