• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Saks ontslaat directeuren

Saks ontslaat directeuren

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Amerikaanse warenhuisketen Saks Inc vermeldde afgelopen maandag dat het zijn hoofd boekhouding en andere directeuren had ontslagen. De ontslagen waren het directe resultaat van een intern onderzoek waaruit was gebleken dat ongepaste verzamelingen van afgeprijsde reserves ter waarde van $20 miljoen uit handen van verkopers waren genomen, zo schrijft The Associated Press.

Het bedrijf, dat ook aan een onofficieel onderzoek van de Securities and Exchange Commission en de Amerikaanse Openbare Aanklager in New York onderworpen is, zegt dat er geen bewijs is gevonden voor ongepaste verzamelingen vorig jaar. Saks zou de bedragen vergoeden.

Naar aanleiding van het onderzoek hebben het hoofd boekhouding, Donald Wright, en hoofd administratie van Saks Fifth Avenue, Donald Watros, hun ontslag moeten indienen. Brian Martin, voormalig bedrijfsadvocaat voor Saks, heeft ook ontslag moeten nemen.

Saks heeft gezegd dat andere werknemer die direct met het schandaal betrokken waren ook zouden worden gevraagd het bedrijf te verlaten. Ook werknemers die onvoldoende toezicht hebben gehouden over de direct betrokkenen zullen worden gestraft.

Saks