• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Salvatore Ferragamo lanceert schoenencollectie voor kinderen

Salvatore Ferragamo lanceert schoenencollectie voor kinderen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Salvatore Ferragamo betreedt definitief het kindersegment. Na een aantal beperkt verkrijgbare capsule collecties heeft het Italiaanse modehuis nu zijn eerste volledige schoenencollectie voor kinderen gelanceerd, meldt Fashionmag. De nieuwe lijn wordt deze week gepresenteerd in Milaan.

De collectie bestaat voornamelijk uit kleine versies van Ferragamo’s meest succesvolle schoenen voor volwassenen. Zo zijn de Varina ballerina’s en de Driver loafers voortaan ook verkrijgbaar voor kinderen. De nieuwe lijn bevat daarnaast ook mini handtassen en is bestemd voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar oud.

De kindercollectie werd afgelopen weken getest in verschillende Ferragamo-winkels en is vanaf vandaag overal verkrijgbaar.

In het eerste kwartaal van het huidige boekjaar zag Salvatore Ferragamo de winst met 5 procent stijgen. Tegelijkertijd daalde de omzet met 2 procent naar 321 miljoen euro. Ferragamo-CEO Michele Norsa zal het modehuis eind dit jaar verlaten. Hij wordt opgevolgd door Eraldo Poletto, voormalig directeur van het Italiaanse accessoiremerk Furla.

Beeld: Salvatore Ferragamo Facebook

kindercollectie
Salvatore Ferragamo