• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Samenwerking Modeweken Parijs-Milaan

Samenwerking Modeweken Parijs-Milaan

Door FashionUnited

bezig met laden...

De organiserende partijen van de modeweken in Parijs en Milaan zullen elkaar op 17 januari 2005 ontmoeten in Milaan. Het is de bedoeling dat er die dag een samenwerkingsovereenkomst wordt getekend. De overeenkomst heeft als doel de samenwerking tussen beide partijen te versterken. Dit met het oog op het wegvallen van de textielquota per 1 januari aanstaande.

Mario Boselli van Camara Nazionale della Moda en Didier Grumbach van Federation Française de la Couture willen het Europese Parlement voorstellen om een regeling te treffen die verplicht dat kleding die buiten Europa is gefabriceerd, wordt voorzien van een label met daarop de naam van productieland. Ook willen de twee organisaties dat de Europese wetgeving wat betreft namaakproducten meer in overeenstemming wordt gebracht met de strikte regels die Frankrijk op dit gebied hanteert. En er wordt gepleit voor een systeem waarmee de Europese import van kleding kan worden gecontroleerd.

Boselli en Grumbach hebben eveneens plannen om een samenwerkingsverband met kledingproducenten uit de Mediterrane gebieden het starten. Dit om meer eenheid te creëren en een sterker front tegen China te vormen. Het plan bevat in totaal negen punten. Waaronder ook het onderling afstemmen van data van modeevenementen en de promotie van producten uit beide landen door heel Europa.

FASHIONWEEK
Scroll down to read more