• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Samenwerking Roberto Cavalli en H&M

Samenwerking Roberto Cavalli en H&M

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ook de extravagante Italiaanse ontwerper Roberto Cavalli gaat nu exclusief voor de Zweedse modeketen H&M een eenmalige collectie ontwerpen. Net als Karl Lagerfeld, Stella McCartney en Viktor & Rolf voor hem, zal hij speciaal voor de keten een modecollectie voor dames en heren ontwerpen. De collectie, in beperkte oplage, zal vanaf 8 november 2007 in ongeveer 200 H&M winkels wereldwijd verkrijgbaar zijn.

"Roberto Cavalli heeft een geheel eigen wereld gecreëerd, toonaangevend en vol fantasie als het op kleuren, prints en stijl aankomt. Er is in zijn wereld geen plaats voor bescheidenheid en het is onmogelijk dat je eindigt met een doorsnee garderobe met alledaagse basics. De collectie van Roberto Cavalli vertegenwoordigt een overdadige, succesvolle lifestyle," zei hoofd design van H&M, Margareta van den Bosch.

De collectie bestaat uit 20 stukken voor heren en 25 stukken voor dames. Lingerie en bijpassende accessoires maken ook deel uit van de collectie. Cavalli's jetsetstijl kennende, zal deze collectie ongetwijfeld veel verschillen van de voorafgaande collecties van Lagerfeld, McCartney en Viktor & Rolf. Hun esthetiek is ingetogener, terwijl Cavalli - die sterren als Madonna, Beyoncé, Victoria Beckham, Jennifer Lopez en Lenny Kravitz kleedt - beter bekend staat om zijn flamboyante gebruik van kleur, prints en silhouetten.

Cavalli heeft een wereld vol glamour en sensualiteit gecreëerd met zijn signatuurcollectie Roberto Cavalli, zijn Just Cavalli lijn voor een jonger publiek, de uitgebreide hoofdcollectie Class Cavalli, en zijn Angels and Devils lijn voor jongens en meisjes. Hij heeft zijn aanbod ook uitgebried met badmode, lingerie, schoenen, brillen, horloges, parfums, interieuraccessoires, wijn en vodka, en heeft zelfs een nieuwe versie van het klassieke bunnykostuum voor Playboy ontworpen.

"Als eerste Italiaanse modeontwerper in de geschiedenis van H&M heb ik deze uitnodiging vol enthousiasme aanvaard. Ik ben er trots op zo een nieuw en groter publiek te kunnen bereiken met de levendige en positieve geest van mijn werk. Iedereen kan mijn stijl op zijn of haar eigen manier interpreteren. Ik houd van vrijheid en uitdagingen, van grenzen doorbreken en in verschillende richtingen experimenteren. Voor mij is dit ook de essentie van H&M. Ik zal er alleen nog een vleugje feestelijkheid en dromen aan toevoegen," zei Cavalli in een verklaring.


Cavalli
H&M