• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Schoenen Van Wouw en Coca-Cola

Schoenen Van Wouw en Coca-Cola

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vanaf vandaag zijn de schoenen die Daryl van Wouw voor Coca-Cola Light maakte te koop in verschillende filialen van schoenenketen Sacha. De schoenenlijn 'Step into a Coca-Cola Light night out' werd door de frisdrankproducent in het leven geroepen en bestaat uit vier verschillende modellen schoenen, alle in de lichtgrijze kleur van Cola Light. Waarom schoenen? "Cola Light staat voor plezier, uitgaan en jonge, frisse meiden," zegt Marte van Esser van Coca-Cola. "Daryl is iemand die jonge meisjes aanspreekt, daar hebben wij onderzoek naar laten doen." En waarom dan niet een leuk jurkje door Van Wouw laten maken? "Uit het onderzoek bleek ook dat meisjes schoenen heel belangrijk vinden. Het is de cherry on the cake," aldus Van Esser.

Nooit eerder ging Cola Light in zee met een kledingontwerper om speciale kleding te laten ontwerpen. Wel eerder maakten onder anderen Bas Kosters, de zusjes Spijkers en Monique van Heist ontwerpen voor de blikjes van Coca-Cola. Van Wouw was geëerd dat hij voor deze samenwerking werd gevraagd. Hij had vorig jaar al een eigen sneakerlijn op de markt gebracht, maar vond dit toch een ander verhaal. "Ik moest me nu bezig gaan houden met hakken en probeerde toch mijn visie en creativiteit daarin om te zetten," aldus Van Wouw. Wel was hij verbaasd dat hij gevraagd werd schoenen te ontwerpen in plaats van een zomerjurkje. "Maar dat maakte het des te interessanter," zei de ontwerper die op dit moment hard bezig is met zijn in april te openen winkel.

De schoenen, gemaakt van jersey en textiel, zijn tegen inlevering van een unieke code op gelimiteerde blikjes Cola Light te krijgen met een korting van 25 procent. Ook maken de kopers kans op een perfecte avond uit met vier vriendinnen, plus vier paar schoenen. Voor elke vriendin een paar.

Sacha