• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Schoenenketen Pour Vous sluit vijf filialen

Schoenenketen Pour Vous sluit vijf filialen

Door Floor Gijsbertse

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De schoenenketen Pour Vous moet noodgedwongen filialen sluiten. De opheffingsuitverkoop is onlangs gestart bij vijf winkels, zo meldt de keten op haar website.

Al 25 jaar zit de schoenengigant gevestigd in Nederland, maar door een grote aflossing van het krediet bij de bank ziet de keten geen andere oplossing dan vijf van de zes deuren te sluiten. Zo staat op de website beschreven “De reden van de opheffingsuitverkoop is dat de bank in korte tijd een grote aflossing van het krediet eist. Daaraan kan enkel worden voldaan via een opheffingsuitverkoop van de voorraad.”

De uitverkoop is op 13 oktober gestart en geldt voor de winkels in Sint-Oedenrode, Veldhoven, Oirschot, Boxtel en Schijndel. Het filiaal in Eindhoven –dat in maart geopend werd- plus de webshop blijven geopend.

De oorzaak van de opheffingsuitverkoop heeft te maken met een aantal factoren die de verkoop negatief beïnvloedden. Zo zit een aantal filialen gevestigd in winkelstraten waar veel leegstand is, waardoor er een teruglopende omzet wordt gegenereerd. Ook heeft het groeien van de online shopmarkt, de opkomst van sneakermerken zoals Adidas en Nike, branchevervaging en het afnemende consumentenvertrouwen door de kredietcrisis bijgedragen aan de slechte omzet van de keten, meldt de keten in het statement op hun website.

De retailer probeerde de afgelopen jaren in te zetten op de beleving, service en kwalitatief goede producten, zo staat op de website van het merk. Helaas werkte deze strategie in enkele vestigingen, de overige vestigingen bleven het zwaar houden, met opheffingsuitverkopen als gevolg.

Beeld:Pour Vous

pour vous