• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Sepehr Maghsoudi: van garen tot goud

Sepehr Maghsoudi: van garen tot goud

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Over een week gaat een expositie van het werk van de Nederlandse couturier Sepehr Maghsoudi van start. De tentoonstelling, “From Thread to Gold” genaamd, staat in het teken van de ambachtelijkheid en weelde van de zeventiende eeuw, de Gouden Eeuw waarin handel, rijkdom en luxe hoogtij vierden.

Er zijn in de tentoonstelling koningsparen uit de twintig collecties van Maghsoudi te bewonderen. Ieder stuk toont een stukje meesterwerk. Zo deed het atelier van de van oorsprong Perzische Maghsoudi 2100 uur over het borduurwerk in de collectie “Talking with Silence”; ieder kruisje werd met de hand gestikt.

De meermalig bekroonde Maghsoudi studeerde af aan de AMFI en werkte later onder meer voor Jeroen van Tuyl en Alexander Slobbe. In 2008 richtte hij zijn eigen merk op en presenteerde in 2017 zijn vijftiende en zestiende collecties tijdens de Paris Fashion Weeks.

De tentoonstelling van zijn werk wordt op 7 september geopend tijdens het Cultuurweekend in Hoorn en is daarna tot en met 27 oktober te bezichtigen. Voor scholieren vindt er een speciale rondleiding door de ontwerper zelf plaats op 19 en 20 september.

Foto’s via Sepehr Maghsoudi, credits: RvH
Foto1 vrouw: collectie “Talking with Silence” 2015
Foto2 man: collectie “Aurum” 2019

Sepehr Maghsoudi
Tentoonstelling