• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • “Shockshirts” in de ban

“Shockshirts” in de ban

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Was het eerst nog Lonsdale wat ‘not done' was, nu zijn zogenaamde “shockshirts” de boosdoener. De shirts zijn niet langer welkom op de Zoetermeerse basisschool “De touwladder”.

 

De shirts, vaak met controversiële teksten erop als”What the fuck”, “Bitch” of “Lekker belangrijk” worden door de school als respectloos tegenover leerkrachten en medeleerlingen gezien.

De school zegt geen verbod in te voeren maar verzoekt ouders dringend kinderen niet langer met dergelijke shirts naar school te laten gaan.

De t-shirts met een boodschap zijn populair onder jongeren. Ook in Amerika groeit de trend, zij het in iets andere vorm. Daar zijn nu shirts te koop met Jezus, ontworpen als een concert-shirt, compleet met data en plaatsen op de achterkant. Onder jongeren is dit shirt enorm populair, niet om te shockeren, maar om het geloof. Religie is voor veel Amerikaanse jongeren een groot goed. Bij een opiniepeiling onder hen blijkt dat 94% een religieus t-shirt zou dragen voor de boodschap. Slechts 4% zegt het te dragen als grap.

shockshirt