• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Shopcontrol in Nederland

Shopcontrol in Nederland

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Duitse Shopcontrol is ook in Nederland gestart met 'mystery shopping'. Via deze methode worden klanten via internet opgeroepen om de klantvriendelijkheid of beveiliging bij bedrijven testen. De bedrijven geven daartoe wel zelf opdracht. Oprichter is Marcus Reiner, die in 1998 met Shopcontrol begon. Frustratie over een slechte behandeling als klant vormde daarvoor geen aanleiding, zo zegt hij in Emerce.

Shopcontrol biedt bedrijven de mogelijkheid om 'mystery shoppers' in te schakelen. Zij controleren winkels door bijvoorbeeld te kijken of de inrichting wel volgens de richtlijnen is en gaan een gesprek aan met de verkopers om te zien of ze wel de juiste producten adviseren. Een klein deel van de activiteiten bestaat ook uit diefstal analyse, onder de noemer 'Rent a thief', waarbij de 'mystery shoppers' namens een bedrijf bekijken hoe het staat met de beveiliging. Eerder gingen de 'mystery shoppers' er met de kluis van een Duitse bouwmarkt vandoor.

Shopcontrol is niet het enige bedrijf dat bedrijven controleert op klantvriendelijkheid. Wel nieuw is dat hiervoor internet wordt ingezet. De 'mystery shoppers' worden via internet geworven. "Het gaat om echte klanten", zegt Reiner. "We werken dus niet met ingehuurde onderzoekers." In Duitsland heeft Shopcontrol 20 duizend testers, in Oostenrijk 8500 en in Zwitserland 7000. Sinds april is het officieel van start gegaan met Shopcontrol Nederland, tot op heden hebben zich 500 mensen aangemeld als 'mystery shopper'. Zij wachten nog op de eerste opdracht. (Bron: Emerce)

shopcontrol