• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Showroom gevestigd

Showroom gevestigd

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ideaal. Perfect. Super. In die bewoordingen spreken bezoekers van middensegmentsbeurs Showroom over het samenvallen van de beurs met het weekend waarin de Modefabriek gehouden wordt. "Er zijn in deze periode al zoveel beurzen, dan is het makkelijk dat je deze combinatie in één weekend kunt meepakken," vindt Guido te Nijenhuis van Roetgerink Mode uit Enter.

Ook Pleunie Karman van Wester Mannenmode uit Zaamslag is te spreken over de combinatie: "Ik ben net bij de Modefabriek geweest en het is handig om deze beurs nu even mee te pakken," er staan hier veel merken die ik nog even wil bekijken." De eerste editie van Showroom maakte vorig jaar met 94 stands al een goede start. De tweede aflevering groeide met 25 procent. Dit seizoen werd de beurs opnieuw veertig procent groter. Die groei wil Showroom voortzetten, voornamelijk door meer herenmodemerken te trekken. "Daar zijn we dit seizoen al mee begonnen, maar dat segment heeft nog groeipotentie," aldus Van Nimwegen. Behalve herenmodemerken als Humberto en Munro zijn er op de beurs ook veel Deense merken bijgekomen.

"Showroom is na drie seizoenen al even groot als de Modefabriek na zeven," zegt organisator Simcha van Nimwegen tevreden. "En halverwege de tweede dag is het bezoekersaantal van de vorige editie al overschreden. We kunnen dus wel zeggen dat Showroom zijn naam gevestigd heeft." De meeste standhouders zijn dan ook te spreken over de beurs. "De beurs wordt heel goed opgepakt door de Nederlandse detaillisten," heeft Johan van der Wal van Martamod gemerkt. "Zeker nu de beurs tegelijkertijd plaatsvindt met de Modefabriek. Mensen die anders moeilijk een keuze kunnen maken, komen nu naar beide beurzen. En zo hoort het eigenlijk ook."

Aanvankelijk waren de organisatoren van Showroom, die ook verantwoordelijk zijn voor de Modefabriek, vastbesloten in hun visie dat Showroom niet tegelijkertijd plaats kon vinden met de Modefabriek, om te voorkomen dat de beurs gezien zou worden als 'een extra hal' bij de Modefabriek. Dat Showroom nu als beurs op zichzelf kan staan, neemt dat bezwaar weg, verklaart Van Nimwegen: "We moeten het nog evalueren, maar het is nu wel een mogelijkheid dat de beurzen volgend seizoen weer tegelijkertijd plaatsvinden."

SHOWROOM