Siemens gaat onder de naam Xelibri twee keer per jaar een beperkte oplage nieuwe, modieuze, onconventionele gsm's uitbrengen. Daarmee richt Siemens zich vooral op de modebewuste beller. De telefoons zijn dan ook niet verkrijgbaar in telecom winkels, maar in kledingzaken. De toestellen uit de Xelibri lijn zijn niet bedoeld om in je broekzak of tas te steken, maar worden gedragen op je kleding. Grappig detail: er komt een heuse lente/zomer en een herfst/winter collectie. How fashionable!

Per keer zullen vier toestellen verschijnen. De gsm's onderscheiden zich vooral in het uiterlijk. Zo zullen veel ongebruikelijke vormen verschijnen; nieuwe technische snufjes zijn bij de Xelibri's veel minder belangrijk en je kunt er dus niet mee sms-en of e-mailen. De eerste collectie komt in april op de markt in Frankrijk, Duitsland, Italië, Singapore, Groot-Brittannië en Spanje. In september volgen meer landen. Waarschijnlijk ligt de prijs van een Xelibri mobieltje tussen de twee- en vierhonderd euro.

Siemens is niet de eerste producent van mobiele telefoons die een nieuwe markt aanboort. IBM werkt op dit moment aan een telefoon in de vorm van een oorbel. Zou dat echt handig zijn? Het Amerikaanse Motorola heeft een designafdeling in Milaan in het leven geroepen. Sprint PCS bracht vorig jaar een mobieltje op de markt bracht dat als ketting gedragen kan worden. Nokia toonde ook aan dat mode en mobiel goed samengaan met de introductie van een mobieltje van Vertu, aangekleed met robijnen en saffieren en een prijskaartje van 30.000 dollar.


 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN