• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Sieraden en horloges deze zomer kleurrijker dan ooit

Sieraden en horloges deze zomer kleurrijker dan ooit

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Er wordt wel eens gezegd: "Als je iets maar lang genoeg bewaart, dan wordt het vanzelf wel weer hip." Dit lijkt het komende seizoen bijna waar te worden. Op de catwalks in Parijs werd duidelijk dat de Franse modehuizen allemaal de retrolook hebben gehanteerd voor hun lente- en zomercollecties 2004. Uiteraard wel met hun eigen interpretatie, vertaald naar de 21e eeuw.

Retrolook Bij de retrolook wordt teruggegrepen naar een stijl uit vroegere (en gelukkigere?) tijden. Dit kunnen de vrouwelijke en elegante look uit de 50'er en 60'er jaren, de stoere en sexy look uit de 60'er en 80'er jaren of de romantische look uit de 70'er jaren zijn. De stijlen uit deze periodes worden gecombineerd met elementen van nu. Zo is er een divers kleurgebruik en ook prints zijn dit seizoen erg trendy.

Sieraden Bij dit diverse modebeeld, passen - hoe kan het ook anders? - zeer uiteenlopende sieraden. Echte en 'nep'-materialen worden door elkaar gebruikt: edele en onedele metalen worden met elkaar gecombineerd, al dan niet gezet met echte en/of imitatiestenen of echte en/of 'nep'-kralen. En ook materialen als glas, hars en rubber worden gebruikt.

Kleurrijk Bij alle stijlen speelt kleur een belangrijke rol, dit komt ook bij de sieraden terug. Stenen, kralen en parels in heldere zoete pastelkleuren en opvallende felle kleuren als fuchsia, roze, lila, en groen, maar ook zwart (bijvoorbeeld onyx of geoxideerd zilver) doen het erg goed dit seizoen. Naast kleurrijke stenen, kralen en parels, worden ook gekleurd email, felgekleurde acryltoepassingen en gekleurde stoffen gebruikt om de sieraden deze zomer nog vrolijker te kleuren.

Horloges Ook bij de horloges is veel kleur (ook zwart) te bekennen, gekleurde horlogebandjes, horloges bezet met gekleurde stenen, noem maar op. Ze worden uitgevoerd in staal, zilver en goud. Bij bepaalde looks, zoals de stoere en sexy look (met minirokjes, hotpants en strakke (denim) kokerbroeken), sieren vooral horloges met brede banden en grote kasten de pols. Bij de romantische en vrouwelijke en elegante look, zijn het vooral de fijnere en elegante horloges in pasteltinten, die de outfit completeren. De wijzerplaten zijn ook kleurrijk, de boventoon wordt echter gevoerd door zwarte, witte of parelmoerachtige wijzerplaten.

sieraad