• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Sies Marjan lanceert mannenmode

Sies Marjan lanceert mannenmode

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Sies Marjan heeft een eerste collectie voor mannen gelanceerd. De capsule-collectie van het label opgericht door de Nederlandse ontwerper Sander Lak, is vanaf deze week verkrijgbaar via de eigen webshop, Matchesfashion en Barneys New York.

“De collectie voor mannen is gebaseerd op mijn eigen kledingkast,” zo zegt Lak in een statement op zijn website. “Het is precies wat ik draag en hoe ik me dagelijks kleed.” De collectie bestaat onder meer uit pastelkleurige sweaters, hemden, broeken en jassen van lakstof. Een groot deel van de gebruikte materialen is ook terug te vinden in de damescollectie. Prijzen variëren van 395 dollar (330 euro) voor een sweatshirt tot 1195 dollar (1000 euro) voor de jassen.

In februari 2016 was de Nederlander Sander Lak (voormalig ontwerper bij Balmain, Philip Lim en Dries van Noten, red.) met zijn label Sies Marjan (vernoemd naar zijn ouders, red.) al the talk of town, toen hij debuteerde op de New York Fashion Week. Hij genoot zijn modeopleiding aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en Central Saints Martins in Londen, waar hij in 2008 afstudeerde. Zijn creaties doet het goed in New York: enkele grote namen zoals Naomi Campbell, Anna Wintour en Beyoncé worden gerekend tot de schare fans die Lak in korte tijd verzamelde.

Beeld: Sies Marjan Facebook, fotograaf Thomas McCarty

Sander Lak
Sies Marjan