• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Sies Marjan verplaatst herencollectie show naar Parijs

Sies Marjan verplaatst herencollectie show naar Parijs

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Sies Marjan, het internationale modemerk van de Nederlandse modeontwerper Sander Lak, verplaatst zijn modeshow naar Europa. In plaats van New York zal Sies Marjan zijn mannenmodecollectie showen tijdens de mannenmodeweek in Parijs komende juni. Dit nieuws brengt WWD als eerst.

Sies Marjan showde zijn mannenmode al eerder tijdens de vrouwenmodeweek in New York. Door het succes van de mannenlijn is besloten de vrouwen- en mannenlijnen niet meer gezamenlijk te showen. WWD schrijft dat het modebedrijf deze week de aankondiging officieel maakt.

Lak genoot zijn modeopleiding aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en Central Saints Martins in Londen, waar hij in 2008 afstudeerde. De ontwerper introduceerde zijn damesmerk Sies Marjan in 2016 op New York Fashion Week. In 2018 voegde de ontwerper daar een herenlijn aan toe. Voordat Lak zijn eigen modelabel startte, werkte de ontwerper voor Dries van Noten, Balmain en Phillip Lim.

De ontwerper is in de running voor de titel Womenswear Designer of the Year tijdens de CFDA Awards. Lak gaat de strijd aan met Brandon Maxwell, Marc Jacobs, Kate Mulleavy en Laura Mulleavy van Rodarte en Rosie Assoulin. De Council of Fashion Designers of America (CFDA) maakt op 3 juni bekend wie met de awards naar huis gaat.

Fashion Week
MANNENMODE
Sies Marjan