• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • SizeGenie scanner moet retouren verminderen

SizeGenie scanner moet retouren verminderen

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Als het aan het Zwitserse Body-Cloud ligt, zal het aantal kledingstukken dat retour wordt gestuurd binnenkort drastisch verminderen. Body-Cloud heeft namelijk de SizeGenie ontwikkeld: een scanner die nauwkeurig maten kan opmeten.

Voor het gebruiken van de SizeGenie hoeft een persoon slechts voor het apparaat plaats te nemen, waarna de scanner met behulp van een camera en infrarood stralen 34 maten opneemt en zo een precieze maat kan aangeven. Behalve voor consumenten biedt de uitvinding ook uitkomst voor ontwerpers, omdat de SizeGenie niet alleen een maat kan aangeven maar ook details geeft die ontwerpers kunnen gebruiken bij het maken van maatkleding.

“Mensen hebben niet altijd tijd om te winkelen maar ze willen ook liever geen kleding online kopen, omdat ze nooit weten of dit wel zal passen,” vertelt Tom Brooks, bedrijfsontwikkelaar van Body Cloud, in een persbericht. Volgens Brooks kost het verwerken van retourzendingen tijd die gemakkelijk kan worden bespaard. “We hebben samengewerkt met experts uit de modesector om de manier waarop mensen online kleding kopen te veranderen. De SizeGenie website zal worden gelinkt aan webshops waar een ´Fit Me´ knop klanten vraagt hun maten te laten opmeten,” aldus Pietro Veragouth, de oprichter van Body-Cloud. Angela Missoni, creatief directeur van Missoni, heeft zich al positief uitgesproken over de SizeGenie: “De mogelijkheid om snel en gemakkelijk ieders maten op te meten, kan een revolutie in de e-commerce op gang brengen.”

Body-Cloud streeft ernaar technologie voor iedereen toegankelijk te maken, en de SizeGenie zal daarom verkrijgbaar zijn vanaf ongeveer 28 euro. Voor het uitbrengen van de uitvinding heeft het team van wetenschappers 30.000 dollar (27.160 euro) nodig, dat ze bij elkaar willen krijgen door middel van crowdfunding op het online platform Kickstarter. Body-Cloud heeft tot op heden 20.400 dollar (18.470 euro) opgehaald, en bijdragen kunnen nog worden gedaan tot 22 november.

bodycloud
Crowdfunding
pasvorm
Retouren
size genie