• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Slechte vooruitzichten Laura Ashley

Slechte vooruitzichten Laura Ashley

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het blijft slecht gaan met de Britse mode-en interieurgroep Laura Ashley. Deze week maakte het bedrijf bekend 35 filialen te sluiten in Europa. Deze filialen zijn niet langer winstgevend. Ook de laatste outlets in Duitsland worden gesloten. Door de sluitingen verdwijnen waarschijnlijk zo'n driehonderd banen in Duitsland, Frankrijk, België, Oostenrijk en Nederland. Op dit moment heeft Laura Ashley in Nederland filialen in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Den Haag, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

Laura Ashley denkt dat de sluiting van de filialen ruim elf miljoen euro gaat kosten. Op het Europese Continent blijven slechts achttien filialen open, deze zijn allemaal nog winstgevend. Volgens Laura Ashley worden de sluitingen bekostigd met geld van investeerders. Er is ruim dertien miljoen euro voor nodig om de kosten van de sluitingen te dekken.

De berichten over Laura Ashley zijn vrijwel allemaal negatief het laatste jaar. Begin januari werd bekend dat de aandelen van Laura Ashley aanzienlijk daalden door de slechte verkoopresultaten tijdens de kerst vorig jaar. In de eerste helft van 2002 raakte de modeafdeling van Laura Ashley in de rode cijfers door tegenvallende verkoopcijfers in Europa.

Laura Ashley