Het Nederlandse label Soap Studio wordt opnieuw gelanceerd op de Duitse markt. Daartoe is het bedrijf Brightwater bv, waar het merk onder valt. een samenwerkingsverband aangegaan met de Duitse Si:U GmbH. Ontwerper Frits Klaarenbeek draagt in de samenwerking de eindverantwoording voor het design van de labels. Brightwater bv is verantwoordelijk voor het productmanagement.

Het label Si:U is een aanbieder van bonneterie in het middensegment. Het merk heeft een klantenbestand van ongeveer 350 kopende afnemers waar ook Soap Studio, dat in het hogere segment valt, zaken mee verwacht te kunnen doen. "Een groot deel van het klantenbestand bestaat uit filiaalbedrijven met een groot assortiment", vertelt Ton Kluizenaar van Brightwater. "Daarin is zowel ruimte voor arikelen uit het midden- als het hoogsegment."

De aansturing van de verkooporganisatie van Soap vindt in het vervolg plaats vanuit Düsseldorf. De verkoop wordt vanaf komend seizoen eveneens centraal geregeld vanuit Duitsland. Voor de Nederlandse markt zal er echter niet veel veranderen, verwacht Kluizenaar: "Axel Bungardt, de salesdirector, heeft veel ervaring met verkoop op de Nederlandse markt."

Brightwater voert onder meer de merken Soap Studio en Beau! van ontwerper Frits Klaarenbeek. De merken zijn sinds 2006 weer verkrijgbaar op de Nederlandse markt, nadat ze eerder verdwenen waren als gevolg van personeels- en conjunctuurproblemen. Behalve de nieuwe stap op de Duitse markt verwacht Brightwater als gevolg van de joint venture ook een expansie in Oostenrijk en Zwitserland.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN