• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Society Shop verlaat Rosada

Society Shop verlaat Rosada

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Outletcenter Rosada in Roosendaal is nog geen anderhalf jaar open, maar het eerste bedrijf heeft zijn vertrek uit het centrum al aangekondigd. Met ingang van volgend jaar verdwijnt de vestiging van The Society Shop uit het outletcentrum.

Commercieel directeur Martin Groen is van mening dat Rosada te weinig bezoekers trekt, waardoor de omzet van de winkel enorm achter blijft bij de zeven andere outletzaken die The Society Shop runt. "Normaal gesproken staat een outletcentrum in één klap op de kaart. In vergelijking andere outletcentra doet Rosada het slecht. Het verschil tussen onze best lopende outletstore en die in Rosada bedraagt 300.000 euro."

Volgens Martina Hundt, manager van het outletcentrum, heeft Rosada ook huurders die wel tevreden zijn. Ze claimt dat het bezoekersaantal over 2007 een miljoen bedraagt. Voordat het centrum open ging, sprak de organisatie over een verwacht bezoekersaantal van twee miljoen. Nu verwacht Hundt dat het centrum binnen vier à vijf jaar ongeveer 1,5 miljoen bezoekers per jaar zal trekken.

Alle ondernemers hebben met Rosada contracten afgesloten voor een periode van tien jaar, maar volgens Groen valt daar wel onderuit te komen: "In het contract stond de voorwaarde dat de omzet per vierkante meter boven een bepaald bedrag moest uitkomen. Dat bedrag halen we bij lange na niet." Rosada ging open op 1 november 2006 en is daarmee na Roermond en Lelystad het derde outletcentre in Nederland.

Rosada