• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Society Shop wil uitbreiden

Society Shop wil uitbreiden

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ondanks de economische malaise gaat het goed met modebedrijf The Society Shop. Het komende halfjaar wil The Society Shop de gunstige periode gebruiken om uit te breiden. Daarbij staat Duitsland hoog op het verlanglijstje. Volgens directeur Jeroen Bik hijsen mannen zich nu sneller in een pak. "In crisistijd zie je altijd dat mensen zich beter willen gaan kleden", aldus Bik in een interview met De Telegraaf.

Het aantal verkochte kostuums is bij The Society Shop sinds de tweede helft van 2002 met 30% gestegen. Ook verkoopt het bedrijf meer dassen dan voorheen. "In economisch mindere tijden vindt er een soort updressing plaats. Mensen willen dan laten zien dat het met hen wel goed gaat." The Society Shop weet daarvan goed te profiteren. Bik: "In het grijze segment gaat het moeilijk. Met name bij herenkleding zie je een enorme polarisatie. Ketens als Amici en Kreymborg hebben de slag verloren. De mannenkleding van C&A is ook aan de verliezende kant."

The Society Shop doet niet mee aan modegrillen en biedt ingehouden, niet extravagante mode, precies wat mannen nu willen. Momenteel telt de keten in totaal 20 vestigingen, die elk een omzet hebben van ongeveer 1 miljoen euro per jaar. De totale omzet is in vijf jaar tijd verdubbeld.

Society shop