Binnenkort gaan zelfs Nederlandse militairen stijlvol gekleed. De Nederlandse modeontwerper Frans Molenaar creëerde het nieuwe uniform van de Koninklijke Landmacht. Ongeveer 25.000 mannelijke en vrouwelijke landmachtmilitairen worden in het nieuw gestoken.

Het nieuwe uniform werd ruim anderhalf jaar geleden al gepresenteerd in de Juliana Kazerne in Den Haag. Maar nu is het eindelijk zover: het uniform wordt gedragen. Al veertig jaar liepen militairen in ons land in hetzelfde uniform. Het saaie ontwerp was niet meer van deze tijd, dus werd Molenaar ingeschakeld. Het nieuwe uniform, in legertaal 'het Dagelijks Tenue' genoemd, wordt op kazernes en bij formele gelegenheden gedragen.

Het nieuwe uniform, uiteraard groen van kleur wordt gecombineerd met een lichtgroen gekleurd overhemd en een bijpassende stropdas. Bij bijzondere gelegenheden wordt het uniform gecombineerd met een wit overhemd en een zwarte stropdas. Molenaarnoemde zijn ontwerp "comfortabel, soepel en met een mooi gedekte tint". Molenaar ontwierp ook bedrijfskleding voor bedrijven als Schiphol, Fokker en Albert Heijn.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN