• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Sophie Hardeman genomineerd voor Young Designer Award

Sophie Hardeman genomineerd voor Young Designer Award

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modeontwerpster Sophie Hardeman is dit jaar genomineerd voor de Young Designer Award van de Dutch Design Awards. Naast haar maken ook grafisch vormgever Marius Jopen en ontwerper Tom van Soest kans op de Young Designer Award, een speciale stimuleringsprijs voor jong talent op het gebied van Nederlandse vormgeving.

Sophie Hardeman is dit jaar de enige genomineerde modeontwerpster. Ze studeerde af aan de mode-tak van de Gerrit Rietveld Academie en stelt denim centraal in haar creaties. Binnen een jaar na haar afstuderen hing haar werk in tien winkels wereldwijd. Ze werd opgepikt door V Files in New York en deed daar mee aan de Fashion Week. In haar collecties probeert ze te spelen met bestaande verhoudingen en structuren en zo los te komen van de alledaagse gewoontes van de mens. Mede door het loslaten van deze conventies wees de commissie onder voorzitterschap van Saskia van Stein, directrice van Bureau Europa, Hardeman aan als kanshebber voor de award.

Grafisch vormgever Marius Jopen studeerde twee jaar geleden af aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij heeft sindsdien een uitgebreid portfolio opgebouwd en houdt zich onder andere bezig met het ontwerpen van logo’s, het vormgeven van tentoonstellingen en het maken van posters. Tom van Soest studeerde in 2012 af aan de Design Academy Eindhoven met een onderzoek naar nieuw materiaal voor bakstenen. Dat leidde tot zijn eigen bedrijf StoneCycling, dat bakstenen produceert van bouwafval. Ook houdt Van Soest zich bezig met het recyclen van glas.

De winnaar wordt op zaterdag 29 oktober bekendgemaakt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Dutch Design Awards
young designer award