• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Spetterend TrendEvent!

Spetterend TrendEvent!

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vrijdag 18 juni vond in Modecentrum Almere het eerste FashionUnited TrendEvent plaats. Inkopers van diverse organisaties voerden verhitte discussies tijdens workshops en vonden elkaar onder gezellige borrels en koffiepauzes. Maar boven alles deden zij kennis op van de allernieuwste trends op modegebied.

Het grootste succes van de dag was zonder twijfel de presentatie van Montserrat Mukherjee. De Spaans/Engelse inkoopstrateeg bood de luisteraars niet alleen inzicht in de nieuwste trends. Ze gaf ook aan hoe je een modezaak beter kunt laten lopen door vooral je zintuigen te gebruiken en door het eigen publiek goed in te schatten. Mirjam Dijkstra, inkoopster voor Wehkamp, vertelt: "Wat een inspirerende en enthousiaste vrouw! Het was heerlijk om te horen welke bladen te lezen, welke Vips te volgen en welke merken in de gaten te houden."

Theo Severien en Mark Kreischer, businessconsultants van Tibcon, vonden vooral de workshop erg interessant. "We wilden graag weten wat er leeft onder inkopers en leveranciers. Daarvoor waren we hier precies op het goede adres. FashionUnited is écht het platform voor de mode: hier komen ze allemaal bij elkaar. " De deelnemers laten weten dat zij de volgende keer graag ook enkele presentaties zouden willen horen van innovatieve bedrijven uit de branche. Dijkstra: "De discussie zou zich aan de hand van hun verhaal kunnen afspelen. Dat geeft misschien iets meer samenhang en spreiding van de onderwerpen. Bovendien willen we allemaal graag weten wat andere bedrijven voor oplossingen bedenken."

De dag werd afgesloten met een kritische noot over het nut van modebeurzen en trendinformatie van Saskia van 't Hof. Zij gaf concrete informatie over de stoffen, texturen en stijlen die volgend jaar zomer te verwachten zijn. Oog voor details en afwerking en het mengen van verschillende texturen waren daarbij de belangrijkste punten. En voor wie meer wil weten? Volg het nieuws op de website en...maandag 12 januari is er weer een TrendEvent, met alle nieuwe trends voor de winter van 2004/2005!

Event