• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • SS23 Bruidsmode trends: statement mouwen, hoge splits en meer

SS23 Bruidsmode trends: statement mouwen, hoge splits en meer

Door Jayne Mountford

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Image: Courtesy Lela Rose, Morilee, Savannah Miller

Na twee jaar van bescheiden bruiloften of helemaal geen bruiloften, willen aanstaande bruiden graag naar het altaar lopen in een prachtige jurk, in het bijzijn van familie en vrienden. Onlangs werden in New York en Londen bruidsshows gehouden en bij beide waren enkele vergelijkbare trends te zien. Misschien beïnvloed door Shondaland's hitserie Bridgerton en haar ‘Regency’-stijl, waren de trends onder andere statement mouwen, korsetten en treinen.

Statement mouwen

Statement mouwen waren een van de grootste trends van het seizoen. Bij Morilee voegden transparante mouwen een etherische touch toe aan een strapless jurk met een met kant bedekt lijfje. Bij Rebecca Schoneveld waren er optionele lantaarnmouwen op een strapless jurk met een dijhoge zijsplit. Mini ballonmouwen maakten een statement op een ingetogen duchesssatijnen japon van Reem Acra.

Image: Courtesy Rebecca Schoneveld SS23
Image: Courtesy Reem Acra SS23

Hoge beensplitten

Japonnen met hoge been splitten waren een andere moeilijk te missen trend dit seizoen. Rebecca Schoneveld toonde een baljurk van Chantilly kant met split aan de voorkant, half doorschijnende bustier, zakken en een sleep. Anne Barge's korsetjurk was uitgevoerd in zijde faille met een peek-a-boo split en een afneembare strikceintuur. Savannah Miller toonde een moderne hoogglans satijnen kolomjurk met diamanten bandjes en diepe zijsplit.

Image: Courtesy Anne Barge
Image: Courtesy Rebecca Schoneveld SS23

Corsetterie

Japonnen met zichtbare corsetterie hebben dit jaar een grote comeback gemaakt. Dana Harel's Mikado zijden japon had een diep corset met u-hals en bandjes, boven meerdere lagen. Lela Rose toonde een jurk met korset in een kersenbloesem jacquard en bij Morilee Madeline Gardner werd een mouwloze organza jurk getoond met een glitter net lijfje over een a-lijn satijnen rok.

Image: Courtesy Dana Harel SS23
Image: Courtesy Morilee Madeline Gardner SS23

Kant

Een bruidsjurk versieren met kant is een eeuwige favoriet die teruggaat tot de dagen van Grace Kelly. Anne Barge had een volle a-lijn jurk met v-hals en geborduurde applicaties met kralen over grote gebloemde Chantilly kant. Bij Sareh Nouri was er een strapless geborduurde jurk van bloemenkant met een diepe sweetheart halslijn en Morilee toonde een jurk van chiffon afgezet met kant.

Image: Courtesy Anne Barge SS23
Image: Courtesy Morilee SS23
Image: Courtesy Sareh Nour SS23

Sleep

Een jurk van Amsale met een gebloemde jacquardpasvorm heeft een afneembare Watteau-cape. In tegenstelling tot de traditionele kathedraaltrein, wordt een kasteeltrein vastgemaakt aan de schouders of de bovenrug van het lijfje, waardoor het een draperend cape-effect krijgt terwijl het lichtjes langs de bruid loopt. Romona Keveza toonde tule wimpels die uit de achterkant van een satijnen fishtail japon vloeiden. Lela Rose toonde een meer minimale versie.

Image: Courtesy Amsale SS23
Image: Courtesy Lela Rose SS23
Image: Courtesy Romona Keveza SS23

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited UK. Vertaling en bewerking naar het Nederlands door Caitlyn Terra.

Bruidsmode
SS23