• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Statement: Calvin Klein kleedt actrices in het zwart voor de Golden Globes en doneert aan Time's Up

Statement: Calvin Klein kleedt actrices in het zwart voor de Golden Globes en doneert aan Time's Up

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Mode

In navolging van de #MeToo-beweging die afgelopen zondag zichtbaar was op de 75ste uitreiking van de Golden Globes Awards in Beverly Hills, heeft Calvin Klein aangekondigd Time’s Up - de organisatie die zich inzet om slachtoffers van seksueel geweld en intimidatie op de werkvloer - een donatie te schenken.

De Golden Globes stonden zondag volledig in het teken van #MeToo en de daarbijhorende Time’s Up-beweging. Op een paar gasten na gaf bijna iedereen gehoor aan de oproep om uit protest tegen het seksuele geweld in Hollywood in het zwart gekleed te gaan. Calvin Kleins creatief directeur Raf Simons ontwierp voor de awardshow de jurken voor de prijswinnende actrices Sarah Paulson en Millie Bobby Brown.

Beeld : Actrice Milly Brown in een Calvin Klein-jurk.

Calvin Klein doneert aan Time’s Up

Veel vrouwen droegen die avond een speldje van de Time’s Up-beweging. Het initiatief bestaande uit meer dan driehonderd vrouwen dat minder bevoorrechte slachtoffers van seksueel misbruik van juridische hulp voorziet, haalde binnen een paar dagen tijd vijftien miljoen dollar op. Calvin Klein is één van de donateurs.

Beeld: Actrice Sarah Paulson in een Calvin Klein-jurk.

De financiële donatie van Calvin Klein is ten behoeve van de lancering van het Time’s Up Legal Defense Fund. Volgens Calvin Klein komen de doelen van de organisatie overeen met de Calvin Klein-visie. Het Amerikaanse modemerk laat in een statement weten net als Time’s Up te streven naar meer diversiteit en financiële gelijkheid tussen mannen en vrouwen op de werkvloer. Over de hoogte van de schenking is niet gecommuniceerd.

Beeld: Calvin Klein

awardshow
CALVIN KLEIN
Golden Globes
MeToo
Raf Simons
Time’s Up
Scroll down to read more