• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Stella collectie voor H&M bekend

Stella collectie voor H&M bekend

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De eerste foto's van de collectie die Stella McCartney voor Hennes&Mauritz heeft gemaakt zijn onlangs door de keten vrijgegeven. De signatuur van de Britse ontwerpster is duidelijk herkenbaar in de eenmalige collectie. Het is cool, vrouwelijk en met leuke accenten. Strass en linten zijn terugkerende details.

"Voor mij zijn snit en details het meest belangrijk wanneer ik aan een ontwerp werk. Ik ontwerp het liefst kleding die afzonderlijk maar ook bij elkaar gedragen kan worden. Mijn collectie voor H&M lijkt in feite erg op de kleding die ik onder mijn eigen label ontwerp, maar is opgebouwd rond afzonderlijke items. Styling is essentieel, want hoe persoonlijk een ontwerp ook is, waar het echt om draait, is hoe je de verschillende kleding combineert en daarmee je eigen stijl creëert", zegt Stella in het persbericht.

De collectie omvat strakke pantalons van fijne wol in het zwart of met een ruit. Er is een oversized trui met een grote kol, een fijn katoenen herenshirt met dubbele manchetten. In de feestlijn zit onder meer een klassiek gesneden colbert met een enkele rij knopen en een zijden blouse met een empire belijning in kanariegeel of nachtblauw.

Ook zijn er jassen zoals een nylon trenchcoat met ceintuur, een slank gesneden jeansjack, een zijden blouson met rits en een wollen jas met een dubbele rij knopen en satijnen details. De feestjurk van gewassen zijde met een bies in dieprood of zwart en de overslagjurk met korte mouwen in nachtblauw of roze zullen ongetwijfeld de winkel uitvliegen. Verder zijn er zijn losse items verkrijgbaar, zoals een mouwloze zijden top en shorts, een tas en shawls. Donderdag 10 november is het zover, dan ligt de lijn in de winkel.

H&M
Hennes
Hennes & Maurits
Maurits
McCartney
Stella
Stella McCartney