• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Stella McCartney en Adidas onthullen circulaire sportmode

Stella McCartney en Adidas onthullen circulaire sportmode

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Baanbrekend op het gebied van circulaire mode heeft ontwerpster Stella McCartney de krachten gebundeld met sportkledingmerk Adidas voor de ontwikkeling van kleding gemaakt van kledingafval. De samenwerking heeft geleid tot de lancering van de Infinite hoodie, een unisex trui met capuchon gemaakt van kledingresten.

De hoodie werd geproduceerd met NyCycl van Evrnu, een innovatief textielbedrijf dat een vezel ontwikkelde gemaakt van afgedankte kleding, NuCycl genaamd. De collectie bevat ook een tennisjurkje, nu nog in de prototypefase, gemaakt met Bolt Threads, een bedrijf gespecialiseerd in biotechnische duurzame stoffen en vezels. De jurk is uniek, gemaakt met cellulose gemengd garen en Microsilk, een op eiwitten gebaseerde stof gemaakt met duurzame ingrediënten zoals water, suiker en gist en is nadat het opgedragen is volledig afbreekbaar.

”Mode is een van de meest schadelijke industrieën voor het milieu. We kunnen de zoektocht naar antwoorden en alternatieven niet langer uitstellen. Door een volledig open benadering te creëren voor het oplossen van het probleem van textielafval kunnen we de industrie in zijn geheel helpen om meer duurzame werkwijzen te verwezenlijken. Met Adidas by Stella McCartney creëren we optimale performance producten die ook de toekomst van de planeet waarborgen,” zei Stella McCartney in een persbericht.

”Het creëren van producten met geüpcyclede plastic afval was onze eerste stap. Onze volgende uitdaging is om het concept van afval volledig te schrappen,” aldus James Carnes, Vice President van Strategy Creation bij Adidas, in een persverklaring.

De onthulling van de Infinite Hoodie en het Biofabric tennisjurkje vindt plaats met de lancering van de Adidas by Stella McCartney Herfst/Winter 2019 collectie. Prijzen van de hoodie en het tennisjurkje zijn niet bekendgemaakt.

Beelden via Adidas

Adidas
Stella McCartney