• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Stills pakt uit in Antwerpen

Stills pakt uit in Antwerpen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Deze week zal het Nederlandse modemerk Stills zijn eerste conceptstore in Antwerpen openen. Ter gelegenheid hiervan en van het 25-jarig bestaan van het merk Sandwich, beiden onderdeel van de Nederlandse Veldhovengroep, organiseerde de groep daar een modeshow en diner. Voor het avondprogramma kreeg de pers de gelegenheid om de nieuwe winkel op de Nationalestraat te bezichtigen. Tussen het stof en de dozen door bleek al snel hoe de boetiek er zou komen uit te zien. In hartje Antwerpen, op de hoek van de beroemde Nationalestraat en de Steenhouwersvest gelegen, rekent de winkel grootheden als Dries van Noten en binnenkort denimmerk Diesel tot haar overburen. In een mimimalistisch gebouw uit 1960 gevestigd, wordt het interieur en de uitstraling van de Stills store zowel luxe als modern. De grote glazen wanden van het pand verschaffen zicht op het interieur, en veel licht van binnen. Tegen een minimalistische achtergrond van glas, strak beton en warm teakhout zal de collectie van het damesmerk kunnen schitteren. "Het is eigenlijk toeval dat we ons als eerste in Antwerpen vestigen," zegt Niels de Valk, verantwoordelijk voor de communicatie van Stills. "We konden deze ruimte overnemen van een klant en die kans was te mooi om voorbij te laten gaan."

Stills wordt als betaalbare luxe in de markt gepositioneerd. Het damesmerk is zowel vrouwelijk als comfortabel, met een tijdloze uitstraling. Het ontwerpteam volgt de trends niet slaafs, maar creëert naar eigen inzicht kleding voor de vrouw van tegenwoordig. De silhouetten voor najaar 2007 zijn losser met de nadruk op draagcomfort en ontspannen elegantie. We zien veel lange, wollen vesten over wijde broeken, veel kuit broeken, tops met draperie-effecten, en zijden jurken met delicate prints. Natuurtinten overheersen het palet; diep bruin, zwart en grijs, wit en ivoor. Het gevoel van luxe wordt opgewekt door het speelse gebruik van diverse stoffen, zoals wol op zijde. Ook leer en bont zijn in de collectie, die uit zo'n 200 stuks bestaat, verwerkt.

Voorlopig is de conceptstore op de Nationalestraat de enige monobrand winkel van het merk in België. In Nederland wordt Stills in diverse boetieks in het midden-hoog segment verkocht. Het merk is sinds de oprichting in 1994 ondermeer in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Canada, Engeland en Hong Kong verkrijgbaar.

Stills
Veldhovengroep