• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Stoffentrends in Damesmode SS21

Stoffentrends in Damesmode SS21

Door Trendstop

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Trendstop presenteert de onmisbare stoffen- en textuurtrends uit de internationale Voorjaar/Zomer Fashion Weken voor dames die bepalend zullen zijn voor SS21 en de daaropvolgende seizoenen.

Ontwerpers legden dit seizoen de nadruk op hun ambachtelijke vaardigheden met stoffen die de klassieke handarbeidtechnieken en fijne ambacht nieuw leven inblazen. Duurzame alternatieven voor traditionele stoffen in de vorm van gerecyclede synthetische stoffen en veganistische huiden illustreren de toenemende verschuiving van de branche naar milieuvriendelijkere opties, terwijl ogenschijnlijk gewichtloze stoffen zowel in de modebranche en de performance sector te zien zijn.

Ambachtelijke texturen

Ontwerpers gebruiken handarbeidtechnieken om ambachtelijkheid in de stoffen van het seizoen te verwerken. Technieken zoals rasterwerk of knopen, vlechtwerk en patchwork quilten krijgen een update voor de hedendaagse consument met een luxueus karakter geassocieerd met hoogwaardige materialen en verfijnde vintage paletten.

Lichter dan lucht

Ultralichte, luchtige stoffen worden in zowel de confectie- als de performance sportcategorieën toegepast. Zachte en natuurlijke of gerecyclede kunstvezels creëren dramatische, golvende silhouetten en luchtige, doorschijnende lagen waarin je makkelijk kunt bewegen en gefuseerde technische eigenschappen met een modieuze uitstraling.

Eco-texturen

Duurzaamheid is een prioriteit voor de consument en de branche, daarom domineerden milieuvriendelijke en natuurlijke afwerkingen de catwalk. Tactiele texturen, onbewerkte afwerkingen en plantaardig geverfde of aardetinten bieden een nieuw soort oppervlakte. Steeds meer ontwerpers trachten hun gebruik van dierlijke producten te beperken, dus bieden gladde hoogwaardige leren afwerkingen inspiratie voor veganistische alternatieven.

Exclusieve Aanbieding:

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Herfst Winter 2020-21 Key Materials Directions rapport van Trendstop met alle onmisbare texturen en stoffen uit de FW20-21 collecties. Klik op de banner voor uw gratis exemplaar.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop

Damesmode
Fashion Week
SS2021
Stoffentrends
Trends
Trendstop