Stradivarius breidt uit met mannenlijn

De uitbreiding naar Nederland staat al een tijdje in de planning, maar Stradivarius is nog veel meer van plan. Het Spaanse merk, dat zich richt op jonge urban vrouwen, is namelijk bezig met het ontwikkelen van het een mannenlijn.

Het debuut van de nieuwe menswear collectie staat gepland voor september 2017. De nieuwe lijn zal zich richten op ‘urban en cosmopolitan mannen van 20 tot 30 jaar'. Het zusje van Zara is al begonnen met het ontwerpen van de lijn en ook zijn er al managementteams samengesteld, die de lancering gaan coördineren.

Het nieuwe team dat de herencollectie van Stradivarius gaat opzetten zal gevormd worden door professionals met verschillende achtergronden in de mode-industrie, melden diverse media. Ontwerpers, inkopers, patroonontwerpers en andere professionals zullen gestationeerd worden in het hoofdkantoor in Sallent, Barcelona.

Stradivarius breidt uit met mannenlijn

Inditex wil Stradivarius naar Nederland brengen

In mei werd bekend dat moederbedrijf Inditex plannen heeft om de jonge keten ook naar Nederland te halen, zo bevestigde vastgoedmanager van Inditex Roel Schutte aan het Parool. Hoewel nog niet bekend is gemaakt waar Stradivarius zich gaat vestigen, liet Schutte weten dat er ‘een groot pand aan een drukke straat’ was gevonden. Voor zusterketen Oysho, die ook naar Nederland komt, werd in mei nog gezocht naar een locatie.

Lange tijd vond Inditex het niet interessant genoeg voor andere formules dan Zara. Dat kwam vooral door het gebrek aan grote winkelpanden op drukke locaties – waarmee geconcurreerd kan worden met H&M- in Amsterdam, maar met de herinrichting van het Rokin en de Nieuwendijk lijkt Inditex nu toch oren te hebben naar uitbreiding in Nederland. Overigens heeft het jonge merk al wel een Nederlandse webshop.

Stradivarius is een van de jongere merken van Inditex en een goedkoper zusje van Zara. Gemiddeld kost een topje 20 euro bij de keten. In 2014 behaalde het merk een omzet van 1,1 miljard euro. Inmiddels heeft Stradivarius 910 winkels in meer dan 60 landen. De modeketen heeft onlangs nog een grote restyling in zijn winkels doorgevoerd, waarbij de focus lag op het creëren van open ruimtes en eclectische stijlen.

Stradivarius breidt uit met mannenlijn

Inditex sloot het eerste kwartaal af met een nettowinst van 521 miljoen euro, wat neerkomt op een stijging van 28 procent ten opzichte van een jaar geleden. De omzet steeg in de eerste drie maanden met 16,7 procent tot 4,35 miljard euro.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN