• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Streetstyle trends: Luxe handtassen krijgen een nieuwe look

Streetstyle trends: Luxe handtassen krijgen een nieuwe look

Door Jayne Mountford

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Sunrise and Sunset Hermes Birkin Bags Credits: Sunrise and Sunset Hermes Birkin Bags/©Launchmetrics/spotlight

Zowel in Europa als in de Verenigde Staten zijn er tekenen dat de vraag naar luxe handtassen voor de volle prijs afneemt. Toch leunen de meeste merken in het hogere segment zwaar op deze sector om naamsbekendheid en omzet op te bouwen. Sommige bedrijven verdubbelen hun inspanningen en zijn bereid om de prijzen steeds verder op te drijven om tekorten te compenseren. Zoals FashionUnited.com onlangs meldde, is de verkoopprijs van een Chanel kleptas van gemiddelde grootte met ongeveer 6 procent verhoogd tot meer dan 10.700 dollar (10.000 euro).

Een andere tactiek die zowel grote als kleinere bedrijven toepassen is het uitbrengen van nieuwe of verfraaide versies van hun felbegeerde tassen, soms in samenwerking met andere merken. In andere gevallen passen consumenten hun eigen handtassen aan om een element van uniciteit toe te voegen. Nergens is deze trend duidelijker dan op straat tijdens de grote modeweken.

Dior 'Rasta Mania' Saddle Bag

Dior ‘Rasta Mania’ Saddle bag Credits: Paris Street Style FW24/©Launchmetrics/spotlight

Toen John Galliano ontwerper bij Dior was, introduceerde hij de originele versie van de zadeltas. In het begin van de jaren '80 lanceerde hij verschillende nieuwe versies, waaronder de bedrukte 'Rasta Mania'-versie. De tas is opnieuw in populariteit gestegen, met een stevig prijskaartje op de doorverkoopsites.

Coach/ Disney 101 Dalmatiërs Cruella Box Crossbody Bag

Coach/ Disney 101 Dalmatians Cruella Bag Credits: New York Street Style FW24©Launchmetrics/spotlight

Om de 50e verjaardag van Walt Disney World in 2021 te vieren, werkte Coach samen met Disney aan een serie producten met hun meest iconische schurken. De crossbodytas met Cruella de Vil uit 101 Dalmatiërs was een publiekstrekker.

Loewe x Studio Ghibli: 'Spirited Away' tas

Loewe x Studio Ghibli handheld bag Credits: Paris Street Style FW24/©Launchmetrics/spotlight

Jonathan Anderson lijkt er een plezier in te hebben om allerlei nieuwe tassen te maken. In samenwerking met het gerenommeerde animatiehuis Studio Ghibli creëerde hij een capsulecollectie geïnspireerd op de animatiefilm 'Spirited Away' uit 2001.

Loewe x Studio Ghibli: Reuzenkasteeltas

Loewe x Studio Ghibli: Giant Castle Bag Credits: Paris Street Style FW24/©Launchmetrics/spotlight

In een andere samenwerking met Studio Ghibli bracht Loewe de 'Giant Castle' tas uit als onderdeel van de Howl's Moving Castle collectie.

Gucci 'Mini Tijger Horsebit 1955' Satchel

Gucci ‘Mini Tiger Horsebit 1955 satchel Credits: Tokyo Street Style FW24/©Launchmetrics/spotlight

Gucci's iconische horsebit werd ontworpen in 1953 en verscheen voor het eerst op een handtas in 1955. In 2022 bracht het huis een gedrukte versie uit om het 'jaar van de tijger' te vieren.

Hermès Sunrise en Sunset Birkin Tassen

Hermes Sunrise and Sunset Bags Credits: Paris Street Style FW24/©Launchmetrics/spotlight

De eerste Birkin werd ontworpen in het midden van de jaren tachtig, geïnspireerd op de specificaties van actrice en zangeres Jane Birkin. Zussen Snehal en Jyoti Babani zorgden voor opschudding tijdens de FW24 ready-to-wear show van het Huis, van top tot teen gekleed in Hermès en met de versies 'Sunrise' en 'Sunset Rainbow', die in 2020 worden uitgebracht.

Heart Evangelista handgeschilderde Birkin

Hermes hand painted Birkin bag Credits: Paris Street Style FW24/©Launchmetrics/spotlight

Influencer en artiest Heart Evangelista (ook bekend als Love Marie Escudero) staat bekend om haar handgeschilderde tassen, waaronder de Hermès Birkin die ze droeg tijdens de FW24 show.

Hermes Kelly Tas met sleutelhangers

Hermes Kelly Bag Credits: Paris Street Style FW24/©Launchmetrics/spotlight

Zoals te zien tijdens Paris Fashion Week, heeft een deelneemster haar Hermès Kelly tas opgefleurd door een bandana om het handvat te wikkelen en het gezicht te versieren met hangende sleutelhangers.

Fendi Roma Tic-Tac-Toe Set

Fendi Roma Tic-Tac-Toe Set Credits: Milan Street Style FW24/©Launchmetrics/spotlight

Niet strikt een handtas, maar een bezoeker droeg Fendi's eikenhouten Tic-Tac-Toe Set buiten de FW 24 ready-to-wear show van het modehuis!

Puppets and Puppets Carrot Leather Apothecary Bag

Puppets and Puppets Carrot Leather Apothecary Bag Credits: New York Street Style FW24/©Launchmetrics/spotlight

Puppets and Puppets ontwerpster Carly Mark staat bekend om haar grillige handtasontwerpen waaronder die met 'gebakken ei' en 'cookie' versieringen. Haar 'Carrot Apothecary Bag' van leer en hars, voor het eerst gelanceerd in 2022, is erg gewild op de doorverkoopsites.

Streetstyle
Tassen
Trends