• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Strijd Puma en Philipp Plein over springende tijger

Strijd Puma en Philipp Plein over springende tijger

Door Arjan Ranjbar

12 jan. 2018

Sportgigant Puma sleept Philipp Plein voor de rechter. Puma is van mening dat de springende tijger, als print gebruik op sportmode van Philipp Plein, inbreuk maakt op het handelsmerk van Puma. Inmiddels ligt er een gerechtelijk bevel in thuisland Duitsland dat Philipp Plein verbiedt verder te gaan met de verkoop van de collectie, zo verklaart een woordvoerder van Puma tegenover persbureau Reuters.

“Tegen het einde van 2017 kwamen wij erachter dat Philipp Plein gestart was met de verkoop van zijn sport-lijn, waarop hij de specifieke kat gebruikte op t-shirts, capuchontruien, schoenen,” aldus Neil Narriman, hoofd intellectuele eigendommen bij Puma. Volgens Narriman zijn er ook in het design van de collectie gelijkenissen te zien met producten van Puma.

Een rechtbank in Düsseldorf heeft besloten dat Plein moet stoppen met de verkoop van de sportcollectie in Duitsland, aldus Puma. Vooralsnog is de collectie nog beschikbaar op de Duitse webshop van het merk. Puma laat weten bereid te zijn ook in andere landen stappen tegen Plein te ondernemen.

In een reactie tegenover dagblad Bild laat de ontwerper weten zich van geen kwaad bewust te zijn. “Ik zie absoluut geen gelijkenissen tussen een springend poesje en onze Plein Sport-tijger. We hebben niks verkeerd gedaan.” Als antwoord op de ontstane commotie is Plein een campagne gestart, waarbij klanten hun oude Puma-schoenen op kunnen sturen voor extra korting op de nieuwe sportcollectie van het merk.

Het label van de Duitse ontwerper Philipp Plein (1978) werd in 1998 opgericht in Zwitserland en brengt sinds 2004 kleding op de markt. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het Zwitserse Lugano. Philipp Plein heeft wereldwijd 120 winkels, inclusief flagshipstores in Milaan, Parijs, New York, Londen, Los Angeles en Hongkong. In Nederland heeft het merk drie winkels in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

The rule of life is simple: Hunt or get hunted..........BE A TIGER !

Een bericht gedeeld door Philipp Plein (@philippplein78) op